Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης στο MEGA: Ζήτημα επιβίωσης και ματαιοδοξίας για τον Ερντογάν η Ανατολική Μεσόγειος

Φίλης στο MEGA: Ζήτημα επιβίωσης και ματαιοδοξίας για τον Ερντογάν η Ανατολική Μεσόγειος

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το τι πρέπει να περιμένουμε από τον τούρκο πρόεδρο

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το τι πρέπει να περιμένουμε από τον τούρκο πρόεδρο.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ζήτημα επιβίωσης αλλά και θέμα ματαιοδοξίας του Ερντογάν στην Αν. Μεσόγειο. «Από τη μία έχει τη ματαιοδοξία να αντικαταστήσει τον Κεμάλ, από την άλλη τίθεται και θέμα επιβίωσης του ίδιου και της οικογένειάς του, γιατί φαίνεται πως όλοι τους είναι «ανοιχτοί» απέναντι στη δικαιοσύνη».

«Ο Ερντογάν δείχνει να έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή ή εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλη την κατάσταση» πρόσθεσε.

«Ο Ερντογάν, αφού ελέγχει σχεδόν πλήρως την ενημέρωση στη χώρα του, μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε αναδίπλωση και να την παρουσιάσει ως μεγάλη νίκη» σημείωσε ο κ Φίλης, ενώ επικαλέστηκε δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας ότι η ΕΕ τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία και καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για αυτήν.

«Αυτό είναι μόνο μέρος των δηλώσεων του ευρωπαίου αξιωματούχου που αναφέρθηκε στην ανάγκη η Τουρκία να απέχει από τις προκλητικές δηλώσεις» τόνισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι «αν ο Ερντογάν έχει αποφασίσει πως ό,τι κάνει, το κάνει ακολουθώντας μια πολιτική κινούμενος στην κόψη του ξυραφιού, επειδή πιστεύει ότι έτσι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Αν έχει στοιχειώδη λογική, θα εξορθολογήσει τις ενέργειές του το επόμενο διάστημα».

Η παραμονή του Oruc Reis

Σχετικά με το Oruc Reis, υποστήριξε πως είναι μεγάλο πρόβλημα η παραμονή του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Ο Ερντογάν έχει τώρα στοχεύσει στο τρίγωνο μεταξύ Κρήτης, Καστελόριζου και Κύπρου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παρανομήσει. Η Τουρκία παρανομεί ήδη από την έκδοση της πρώτης NAVTEX, έχει δεσμεύσει περιοχές που δεν της ανήκουν. Τετελεσμένο νομικό δεν μπορεί να χτίσει γιατί μια παράνομη πράξη δεν παράγει Δίκαιο» κατέληξε ο κ. Φίλης.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024