Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κριτικοί Τέχνης στάζουν «δηλητήριο» για τον Ρόνι Γουντ των Rolling Stones

Κριτικοί Τέχνης στάζουν «δηλητήριο» για τον Ρόνι Γουντ των Rolling Stones

Δεν πείθει με τον χρωστήρα του ο θρυλικός κιθαρίστας των Rolling Stones

Ο Ρόνι Γουντ των Rolling Stones  ενδέχεται να περάσει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ροκ, αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζωγραφίζει.

Πάνω από 100 έργα του, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και γκραβούρες εκτίθενται ως τις 27 Αυγούστου στο Ashbridge House, ένα ιστορικό αρχοντικό στο Χέρτφορντσιαρ της Αγγλίας, και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν στη National Health Service, το βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας.

Ωστόσο, οι κριτικοί τέχνης φαίνεται πως μάλλον προτείνουν στον διάσημο κιθαρίστα να μην εγκαταλείψει τη μουσική για χάρη της ζωγραφικής.

Η έκθεση ώθησε την εφημερίδα The Guardian να ζητήσει τη γνώμη κριτικών, οι οποίοι δεν δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Ιδιαίτερα με τον φόρο τιμής που ο Ρόνι αποτίει με τον χρωστήρα του στη «Γκουέρνικα» του Πικάσο την οποία επανερμήνευσε με μέλη των Rolling

«Φαίνεται ότι πήρε ένα από τα σημαντικότερα και πιο συγκινητικά έργα τέχνης, μια απαρηγόρητη κραυγή κατά του πολέμου και τη χρησιμοποίησε σαν βάση για απαίσια τέχνη ενός φανατικού θαυμαστή του εαυτού του» είπε ο Όλιβερ Μπασιάνο (Oliver Basciano).

«Ο Ρόνι είναι απείρως καλύτερος στο να παίζει κιθάρα από το να παίζει με ένα πινέλο» δήλωσε, από την πλευρά της, η Λουίζα Μπακ (Louisa Buck) της Art Newspaper.

«Μόνο το εγώ ενός σταρ της ροκ θα σκεφτόταν ότι είναι εντάξει να βάλεις τον εαυτό σου και το συγκρότημά σου να ξεφαντώνουν ανάμεσα στην κατεστραμμένη Γκουέρνικα. Και τον Μικ (Τζάγκερ) ως χορευτή του Πικάσο (σ.σ. αναφέρεται στην επανερμηνεία του πίνακα του Πικάσο «Τρεις Χορευτές»); Με το συμπάθιο, όχι. Αν ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για τη NHS γιατί δεν έδινε μια συναυλία;»

Βρετανικό «δηλητήριο» έσταξε ο κριτικός τέχνης της Guardian, ο Τζόναθαν Τζόουνς (Jonathan Jones):

«Είναι αδύνατον να διαχωρίσεις την τέχνη ενός σταρ της ροκ από τη μουσική τους. Οι Rolling Stones είναι η πιο σέξι και δαιμονική ροκ μπάντα στην ιστορία και ο Ρόνι Γουντ μοιάζει να είναι τόσο μαγεμένος και σοκαρισμένος από τις διαβολικές πράξεις τους όσο είναι ο οποιοσδήποτε παριστάμενος».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024