Τραμπ : Μόνο με νοθεία θα χάσω τις εκλογές
Καταγγελίες εναντίον των Δημοκρατικών ότι προσπαθούν να "κλέψουν" τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι μόνο με νοθεία μπορεί να χάσει τις εκλογές.
Καταγγελίες εναντίον των Δημοκρατικών ότι προσπαθούν να «κλέψουν» τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι μόνο με νοθεία μπορεί να χάσει τις εκλογές.
Με αναφορές σε «Γη της επαγγελίας» και εικόνες όπως αυτή του Λίνκολν και του Αγάλματος της Ελευθερίας ξεκίνησε το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι σύνεδροι ενέκριναν τυπικά το δίδυμο των υποψηφίων Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πενς, με τον πρόεδρο να κατηγορεί στην πρώτη ομιλία του τους Δημοκρατικούς ότι χρησιμοποιούν την κρίση του κοροναϊού για να «κλέψουν» τις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Ο μόνος τρόπος να πάρουν τις εκλογές από εμάς είναι η νοθεία. Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές».
Ο Τραμπ επέμεινε ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, που αναμένεται να είναι μεγάλη λόγω της πανδημίας, αυξάνει τον κίνδυνο της εκλογικής απάτης.
«Βλέπουμε να το στήνουν. Χρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή επειδή πρέπει να νικήσουμε. Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία της χώρας μας».
Ο συνονόματος πρωτότοκος γιος του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Τζο Μπάιντεν, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
«Ο Τζο Μπάιντεν είναι το Τέρας του Λοχ Νες του βάλτου».
«Ο Μπάιντεν του Πεκίνου είναι τόσο ανίσχυρος έναντι της Κίνας που οι μυστικές υπηρεσίες πρόσφατα εκτίμησαν ότι το Κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας ευνοεί τον Μπάιντεν».
Σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών οι εκδηλώσεις γίνονται και παρουσία κοινού παρά την πανδημία.
- Δύο συνταγές για σπιτικές πίτες
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ