Υπέρογκο το κόστος της μάσκας για τους γονείς – Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο
Η μάσκα είναι το μόνο πραγματικό μέτρο για να προστατεύσουμε και εμάς και τα παιδιά μας, ωστόσο υπάρχει και το ζήτημα του κόστους που για πολλές οικογένειες με πολλά μέλη είναι υπολογίσιμο. Στην κάμερα του MEGA γονείς λένε ότι το κόστος για να πάνε τα παιδιά τους με μάσκες στο σχολείο είναι τουλάχιστον 10 ευρώ την ημέρα
Τουλάχιστον με 10 ευρώ την ημέρα αναμένεται να επιβαρυνθεί από τη χρήση μάσκας ο οικογενειακός προϋπολογισμός του Δημήτρη Κολώνη, πατέρα τεσσάρων παιδιών και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Αυξημένος θα είναι ο οικονομικός προγραμματισμός και για την Παναγιώτα Σταυράκου μητέρα δύο παιδιών, και αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων του 8ου Γυμνάσιου Νέας Σμύρνης.
Η σχολική ζωή για τους μαθητές δεν τελειώνει με το χτύπημα του κουδουνιού το μεσημέρι, αφού τα παιδιά συνεχίζουν το απόγευμα φροντιστήρια και ξένες γλώσσες. Άρα το κόστος από τη χρήση μάσκας μεγαλώνει. Η κ. Σταυράκου θα καταφύγει όπως αρκετοί γονείς στην υφασμάτινη μάσκα που πλένεται καθημερινά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την επόμενη μέρα.
Δωρεάν μάσκες και αυξημένα τεστ για εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κατηγορίες μαθητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραλογισμό στις αποφάσεις της για τα σχολεία.
Κάποιοι γονείς υποστηρίζουν πως η πολιτεία θα έπρεπε να καλύψει το κόστος των μασκών που θα χρησιμοποιούνται από τους μαθητές κατά την περίοδο της πανδημίας.
Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία
Αν εντοπιστεί κρούσμα κοροναϊού σε σχολείο, θα εφαρμοστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει ότι δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα.
Το παιδί που νοσεί θα απομονώνεται στο σπίτι του και στη συνέχεια θα γίνεται ιχνηλάτηση από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μην υπάρξει διασπορά.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
- Το Ισραήλ διευρύνει την «ουδέτερη ζώνη» του στον Λίβανο, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Καραϊβική: 4 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον σκάφους
- Ιταλία: Παραιτήθηκε και η υπουργός Τουρισμού στη σκιά της κυβερνητικής ήττας στο δημοψήφισμα
- Η Ρωσία στέλνει drones στο Ιράν – Πεσκόφ: Fake news, απλώς υπάρχει διάλογος
- Το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο» στο Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, σε περίπτωση χερσαίας εισβολής των ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η πληγή ανοίγει, το απόστημα σπάει
