«Βουτιά» 3,5 δισ. στα έσοδα του τουρισμού
Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ελληνικός τουρισμός φέτος θα καταφέρει να σώσει μόλις 3,5 δισεκατομμύρια από τις περσινές τουριστικές εισπράξεις των 18,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως εκτιμούν παράγοντες του κλάδου
Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ελληνικός τουρισμός φέτος θα καταφέρει να σώσει μόλις 3,5 δισεκατομμύρια από τις περσινές τουριστικές εισπράξεις των 18,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως εκτιμούν παράγοντες του κλάδου.
Τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας λειτουργούν με πληρότητα που δεν ξεπερνά το 25%, ενώ η κατάσταση κρίνεται αβέβαιη και για το υπόλοιπο του Αυγούστου.
Χαμηλές παραμένουν για φέτος οι προσδοκίες για τους επιχειρηματίες του τουρισμού… Οι περισσότεροι μιλούν για χαμένη σεζόν ελπίζοντας πλέον στην επόμενη χρονιά.
Η φετινή σεζόν για τους ξενοδόχους φαίνεται να τελειώνει τον Δεκαπενταυγουστο, αφού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι κρατήσεις για τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
Χαμηλές πτήσεις πραγματοποιεί ο τουρισμός και στην Κω, ειδικά μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.
Στον αντίποδα, ανέλπιστη αύξηση στις πληρότητες των ξενοδοχείων σημειώνει η Σαντορίνη. Ο λόγος; Οι αποτρεπτικοί περιορισμοί των Βρετανών για όσους ταξιδεύουν στην Ισπανία.
Η κατάσταση του τουρισμού δεν επιτρέπει στους επιχειρηματίες όπως λένε να κάνουν έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αφού η εικόνα τόσο των κρατήσεων όσο και των ακυρώσεων αλλάζει μέρα με τη μέρα.
- Χιλή: Αθώωσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τύφλωσε διαδηλωτή στις μεγάλες κινητοποιήσεις το 2019
- Βουλγαρία: Αύξηση 184% στον κύκλο εργασιών του Χρηματιστηρίου, μετά την υιοθέτηση του ευρώ
- Πώς μπορούν να παραχθούν περισσότερα τρόφιμα – Μια έξυπνη ιδέα
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Σούπερ επένδυση Νο 2
- Starlink: Δωρεάν πρόσβαση στο Ιράν προσφέρει ο Μασκ
- Με αιχμές για κακή οικονομική διαχείριση το μέιλ του Συλλόγου για την παραίτηση Καρυστιανού – Ζητά επιστροφή τραπεζικών καρτών