Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία με Μέρκελ προανήγγειλε ο Ερντογάν - Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος Πρόεδρος

Επικοινωνία με Μέρκελ προανήγγειλε ο Ερντογάν – Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος Πρόεδρος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού ανακοίνωσε ότι θα έχει εντός της ημέρας επαφές με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού ανακοίνωσε ότι θα έχει εντός της ημέρας επαφές με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας στην τουρκική παραβατικότητα, κι ενώ το Oruc Reis, συνεχίζει για τέταρτη την περιπλάνηση στην ανατολική Μεσόγειο, πλέοντας ξανά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι τουρκικές προσπάθειες -και σε διπλωματικό επίπεδο- με στόχο να επιτευχθούν επικίνδυνες διευθετήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα έχει εντός της ημέρας επαφές με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ωστόσο, στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και τη Γαλλία, σημειώνοντας πως κάποιες τακτικές που ακολουθούνται τελευταία βρίσκονται σε σύγκρουση με την Τουρκία.

Όπως είπε, μία από τις παράνομες ενέργειες που γίνονται είναι «η προσπάθεια να περιοριστεί η χώρα μας στον κόλπο της Αττάλειας» και πρόσθεσε, πως «δεν θέλουμε να παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε αφήνουμε και κανέναν να αμφισβητήσει τα δικά μας».

«Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αποκλείει την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «το Oruc Reis θα κινείται στην περιοχή για να εκτελέσει τα καθήκοντά του έως τις 23 Αυγούστου».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024