Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το διπλωματικό «οπλοστάσιο» της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Το διπλωματικό «οπλοστάσιο» της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Ταυτόχρονα με την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση εντείνει την δραστηριότητά της στο διπλωματικό πεδίο με στόχο την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων

Ταυτόχρονα με την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση εντείνει την δραστηριότητά της στο διπλωματικό πεδίο με στόχο την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ήδη μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν, γαλλικές δυνάμεις, μία φρεγάτα, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale, έχουν σπεύσει στην Κρήτη και πραγματοποίησαν κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με ελληνικές δυνάμεις.

Οι εν λόγω ασκήσεις περιελάμβαναν προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο Γαλλικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Δένδιας ξεκινά επαφές σήμερα στο Ισραήλ, ενώ αύριο θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Αύριο επίσης θα γίνει και τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπτέλ Φατάχ Ελ Σίσι. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δυο τους συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της συμφωνίας για οριοθέτησης ΑΟΖ, γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.

Η Αθήνα μέσα από τις διπλωματικές κινήσεις και επαφές θα ήθελε να υπάρξει μια απάντηση από τις περισσότερες αν όχι όλες χώρες της Μεσογείου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε τηλεοπτικό μήνυμα προς του πολίτες, ένα μήνυμα με τριπλό αποδέκτη. Το εσωτερικό, τους συμμάχους και φυσικά την Τουρκία.

To μήνυμα του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για επικοινωνιακό και αμήχανο «διάγγελμα» του Πρωθυπουργού έκανε λόγο το ΜέΡΑ25.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024