Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καταπληκτική ελληνική κουτοπονηριά

Η καταπληκτική ελληνική κουτοπονηριά

Μία εβδομάδα πριν το ματς, και μολονότι έχει προηγηθεί ένα πολύ σκληρό διάστημα συνεχόμενων ματς για το πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς μοιάζει να έχει καταλήξει στην ομάδα που θα παρατάξει στο νησί

Ηταν όντως πολύ καλός ο Ολυμπιακός στη δοκιμή που έκανε με την Ομόνοια Λευκωσίας στον Ρέντη ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού με τη Γουλβς στο Μολινό την επόμενη εβδομάδα. Το μόνο που δεν κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι στο φιλικό της Τετάρτης ήταν να ανοίξουν το σκορ νωρίς – όλα τα άλλα πήγαν εξαιρετικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πάλι τον Καμαρά και τους άλλους μέσους σε εξαιρετική κατάσταση, είδε τον Ματιέ Βαλμπουενά να σκοράρει, είδε και ωραία πράγματα από τους αναπληρωματικούς του: ο Ραντζέλοβιτς με την απόδοσή και το γκολ του φώναξε ότι διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Ρέντης

Φυσικά η Ομόνοια δεν είναι Γουλβς και το προπονητικό του Ρέντη δεν είναι Μολινό. Ομως υπάρχει ένα δεδομένο που θα πρέπει να κάνει τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του αισιόδοξους: οι ξεκάθαρες ιδέες του προπονητή του. Μία εβδομάδα πριν το ματς, και μολονότι έχει προηγηθεί ένα πολύ σκληρό διάστημα συνεχόμενων ματς για το πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς μοιάζει να έχει καταλήξει στην ομάδα που θα παρατάξει στο νησί. Τη γνωρίζει, την προετοιμάζει, την εμπιστεύεται και την πιστεύει. Και χρησιμοποίησε το φιλικό απλά για να τη δει: ούτε δοκιμές κάνει ούτε ανασφάλειες έχει. Κι αυτό είναι βασικό, όχι για να αποκλείσει ο Ολυμπιακός τη Γουλβς, αλλά για να παίξει και στην Αγγλία το ποδόσφαιρο που ξέρει.

Ικανότητα

Αν κάτι λατρεύω είναι την περίφημη ελληνική κουτοπονηριά, αυτή την ικανότητα που έχουμε ως λαός να φέρνουμε τα πράγματα στα μέτρα μας νομίζοντας πως κανείς άλλος δεν έχει τη δική μας εξυπνάδα. Διάβασα πριν από λίγες μέρες ότι υπάρχει προβληματισμός, λέει, στην UEFA για την πιθανότητα να προκύψουν ζευγάρια με ελληνικές και τουρκικές ομάδες στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κι αυτό γιατί ζούμε ένα καλοκαίρι ελληνοτουρκικών εντάσεων. Εντελώς τυχαία (;) αυτά τα δημοσιεύματα προέκυψαν όταν η Μπεσίκτας εμφανίστηκε ως πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ – μαζί με τη Βικτόρια Πλζεν και τη Ραπίντ Βιέννης. Η δευτεραθλήτρια Τουρκίας είναι μάλλον ο δυσκολότερος αντίπαλος που μπορεί να προκύψει στον ΠΑΟΚ – και δεν θα είναι ό,τι καλύτερο μια συνάντησή μαζί της νωρίς νωρίς.

Ακπομ

Προβληματίζεται η UEFA για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει – ίσως ναι, αλλά θα μου έκανε εντύπωση. Αυτό που ξέρω είναι ότι, όπως οι Αγγλοι αποκάλυψαν χθες, υπάρχει μια συζήτηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην Μπεσίκτας σχετικά με τον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου Ακπομ. Οι Αγγλοι αποκάλυψαν τη διαπραγμάτευση γιατί η Αρσεναλ μπορεί να εισπράξει κάτι, αν και εφόσον γίνει η μεταγραφή, καθώς διατηρεί ένα ποσοστό είσπραξης αμοιβής σε περίπτωση μεταπώλησής του. Αλλά το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι άλλο: στην προκειμένη περίπτωση πρόβλημα ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν υπάρχει! Μπορεί να μη θέλουμε τους Τούρκους για αντιπάλους, αλλά με τα λεφτά τους δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα…

Ζέστες

Στο μεταξύ θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο: στην ΕΠΟ όλοι είναι καλά και μάλλον βρήκαν και τη θεραπεία του κορωνοϊού – θα έπρεπε σήμερα κιόλας μια σειρά από επιστήμονες να επισκεφτούν την ελληνική ομοσπονδία για να δουν πως οι άνθρωποί της τα κατάφεραν. Θυμίζω ότι την Τετάρτη το πρωί ανακοινώθηκε ότι υπάρχει κρούσμα και η Ομοσπονδία έκλεισε, ενώ την Τετάρτη το βράδυ αποφασίστηκε λήξη συναγερμού γιατί όλοι είναι καλά. Πότε πρόλαβαν κι έκαναν τα τεστ κανείς δεν το ξέρει. Οπως κανείς δεν ξέρει τι είχε πιει καλοκαιριάτικα (και δεν μας δίνει…) όποιος ενημέρωσε τη χώρα για κρούσματα κ.τ.λ. κ.τ.λ. Μάλλον οι άνθρωποι, αφού δεν θα κάνουν ούτε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποφάσισαν να ψάξουν να βρουν έναν τρόπο για να διασκεδάσουν τη ρουτίνα τους καλοκαιριάτικα. Ή πάλι όλα να οφείλονται στο ότι σφίξανε οι ζέστες…

Ανακοίνωση

Μόλις πάντως η ΕΠΟ επέστεψε στην κανονική της λειτουργία έβγαλε μια ανακοίνωση 245 λέξεων (!) για να επιτεθεί στον Ολυμπιακό, που τη στενοχώρησε επειδή κατήγγειλε μια υπάλληλό της στη FIFA/ UEFA θεωρώντας την μια από τους υπευθύνους για το γεγονός ότι δεν έγινε τελικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «πρόκειται για μια ανεξήγητη ενέργεια, προφανώς σε συνέχεια της πρόσφατης στοχευμένης και απολύτως ανοίκειας επίθεση που εξαπέλυσαν συγκεκριμένα ΜΜΕ κατά της ιδίας υπαλλήλου, αλλά και της συνεχούς πίεσης που επιχειρεί να ασκήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου να χειραγωγήσει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο». Ας πούμε ότι είναι έτσι. Προκαλεί ωστόσο απορία το ότι πουθενά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (που νίκησε τον Covid-19) δεν αναφέρεται το όνομα της υπαλλήλου που ο Ολυμπιακός κατηγορεί. Πρόκειται για την κ. Λώρα Δημητρίου που έλεγξε τη Ριζούπολη κι έδωσε την έγκρισή της, μολονότι τελικά και η Αστυνομία και η Περιφέρεια είχαν αντιρρήσεις.

Ονομα

Είναι πραγματικά περίεργο ότι η Ομοσπονδία δεν αναφέρει στην ανακοίνωση το όνομα μιας υπαλλήλου που κατά τα άλλα υπερασπίζεται κι εξυμνεί. Ισως το κάνει για να μην καταλάβει όποιος κάνει το λάθος και διαβάσει την ανακοίνωση ότι πρόκειται για την κόρη του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Αλλά δεν θέλω να το πιστεύω. Διότι όλος ο κόσμος (κι όχι μόνο του ποδοσφαίρου) το ξέρει ότι οι θυγατέρες και οι γιοι των προέδρων βρίσκουν θέσεις στην Ομοσπονδία. Και δεν χρειάζεται με κουτοπονηριές (το ‘χει η μέρα) να του το θυμίζουμε.

Παράταιρο

Κατά τα άλλα, στη μείωση της φορολογίας των εισιτηρίων στους αθλητικούς χώρους προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής προχθές ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Χρήσιμο το μέτρο, ωστόσο η εξαγγελία του έγινε μάλλον σε λάθος στιγμή, διότι σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχουν εισιτήρια, αλλά κανείς δεν γνωρίζει και πότε ακριβώς θα έχουμε ξανά κόσμο στα γήπεδα! Με τους λοιμωξιολόγους να ανησυχούν για τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων και τον κ. Χαρδαλιά να ζητεί τη χρήση μάσκας σε κάθε κλειστό χώρο, ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι που μιλούσαν για πιθανότητα να δούμε κόσμο στα γήπεδα τον Σεπτέμβριο έχουν αρχίσει να χάνουν την πίστη τους. Φυσικά το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα: η UEFA προβληματίζεται σοβαρά με το αν το ματς της άλλης εβδομάδας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στη Νάπολι πρέπει να γίνει στην Καταλωνία. Το μέτρο μείωσης του φορολογικού συντελεστή θα έπρεπε να ανακοινωθεί όταν και εφόσον θα έχουμε εξαγγελία και για επιστροφή του κόσμου: τώρα ακούστηκε σαν κάτι παράταιρο. Αλλά αν κυβερνάς χωρίς αντιπολίτευση μπορείς να εξαγγέλλεις ό,τι θες. Δεν υπάρχει πρόβλημα…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024