Ολλανδία : Πενήντα-πενήντα οι πιθανότητες συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης
Η Ολλανδία ηγείται ομάδας χωρών της ΕΕ που είναι αντίθετες στη χορήγηση επιχορηγήσεων ή αρωγής από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς αυστηρούς όρους.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε απαίτησε ένα κράτος μέλος να μπορεί να μπλοκάρει εκταμιεύσεις από το προτεινόμενο Ταμείο Ανάκαμψης στην περίπτωση που άλλα κράτη του ευρωπαϊκού μπλοκ οπισθοχωρούν από μεταρρυθμίσεις.
«Να εξηγήσω στον λαό… »
«Αν θέλουν δάνεια και ακόμη και επιχορηγήσεις, νομίζω ότι είναι λογικό να μπορώ να εξηγήσω στον λαό της Ολλανδίας… ότι σε αντάλλαγμα έχουν πραγματοποιηθεί αυτές οι μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ρούτε, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες για συμφωνία στην έκτακτη σύνοδο κορυφής είναι πενήντα-πενήντα.
Η Ολλανδία ηγείται ομάδας χωρών της ΕΕ που είναι αντίθετες στη χορήγηση επιχορηγήσεων ή αρωγής χωρίς αυστηρούς όρους, και θέλει οι χώρες που θα στηριχθούν από το Ταμείο να συμφωνήσουν σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασία τους και το συνταξιοδοτικό σύστημά τους, μεταξύ άλλων τομέων.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
- Μητσοτάκης: Μαστίγιο και καρότο στους αγρότες – «Ακραίες μορφές διαμαρτυρίας» τα μπλόκα, χρήματα με το σταγονόμετρο








