Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πέτσας κάλυψε Μπογδάνο για την παρουσία του σε συγκέντρωση ακροδεξιών μαζί με τον Κασιδιάρη

Ο Πέτσας κάλυψε Μπογδάνο για την παρουσία του σε συγκέντρωση ακροδεξιών μαζί με τον Κασιδιάρη

Ο Στέλιος Πέτσας παρείχε πολιτική κάλυψη στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την κοινή του παρουσία σε αντιμεταναστευτική ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη χτες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Στέλιος Πέτσας παρείχε πολιτική κάλυψη στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την κοινή του παρουσία σε αντιμεταναστευτική ρατσιστική συγκέντρωση με τον Ηλία Κασιδιάρη χτες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Κάλυψη στην ακροδεξιά

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τον κ. Μπογδάνο, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση δεν το βλέπει έτσι το ζήτημα και πρόσθεσε:

«Είδαμε δύο διαδηλώσεις. Αφήνω σε εσάς να κρίνετε ποια ήταν η αντισυγκέντρωση. Κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμεί».

Στην πραγματικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κάλυψε πολιτικά μόνο τον κ. Μπογδάνο αλλά παρείχε πολιτική κάλυψη και στην ακροδεξιού και ρατσιστικού περιεχομένου συγκέντρωση στην οποία μετείχε και ένας υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας από αριστερές και εργατικές οργανώσεις, καθώς και αναρχικές πρωτοβουλίες.

Την ίδια ώρα ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνισή τους σε μικρή απόσταση και από την πλευρά της ρατσιστικής συγκέντρωσης ακούστηκαν προκλητικά συνθήματα, στα οποία απαντούσαν με αντιρατσιστικά μηνύματα οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έγινε προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι το μίσος, η βία και οι αποκλεισμοί δεν έχουν θέση στην πλατεία Βικτωρίας αποδοκιμάζοντας την κίνηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να βγάλει τα παγκάκια που υπήρχαν στην Πλατείας Βικτωρίας.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μην συγκεντρώνονται πρόσφυγες και μετανάστες στο σημείο.

Με τον μανδύα των «αγανακτισμένων κατοίκων» ακροδεξιοί έκαναν αντισυγκέντρωση με εθνικιστικά συνθήματα και πλακάτ. Σε αυτή τη συγκέντρωση συμμετείχαν τόσο ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και ο βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Πρόκειται για τους ίδιους συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου, που εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανέναν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες.

«Στις γειτονιές της Αθήνας, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το 2008 έως το 2013 έσπειραν τον τρόμο, με πογκρόμ, μαχαιρώματα εκατοντάδων προσφύγων, εμπρησμούς καταστημάτων και χώρων θρησκευτικής λατρείας, οι ρατσιστικές επιτροπές της ακροδεξιάς επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι, με τις πλάτες της Αστυνομίας και την κάλυψη του Μπακογιάννη».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024