Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας. Την ίδια ώρα ακροδεξιοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μικρή απόσταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας.

Την ίδια ώρα ακροδεξιοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μικρή απόσταση.

Από την πλευρά της ρατσιστικής συγκέντρωσης ακούγονται προκλητικά συνθήματα, στα οποία απαντούν με αντιρατσιστικά μηνύματα οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Ειδικότερα, εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα ότι το μίσος, η βία και οι αποκλεισμοί δεν έχουν θέση στην πλατεία Βικτωρίας.

Το κάλεσμα απηύθυναν αριστερές και εργατικές οργανώσεις, καθώς και αναρχικές πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, καθώς σε κοντινό σημείο συγκεντρώνονται ακροδεξιοί, με εθνικιστικά συνθήματα και πλακάτ.

Οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι»

Πρόκειται για τους ίδιους συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου, που εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανέναν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες. «Στις γειτονιές της Αθήνας, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το 2008 έως το 2013 έσπειραν τον τρόμο, με πογκρόμ, μαχαιρώματα εκατοντάδων προσφύγων, εμπρησμούς καταστημάτων και χώρων θρησκευτικής λατρείας, οι ρατσιστικές επιτροπές της ακροδεξιάς επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι, με τις πλάτες της Αστυνομίας και την κάλυψη του Μπακογιάννη».

Η αναφορά στον Κώστα Μπακογιάννη αφορά την κίνησή του να βγάλει τα παγκάκια που υπήρχαν στην Πλατείας Βικτωρίας, η οποία ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μην συγκεντρώνονται πρόσφυγες στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση συμμετέχουν τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι, ενώ αρχικά η αστυνομία είχε δεσμευθεί ότι θα κρατήσει τη ρατσιστική συγκέντρωση μακριά από την πλατεία, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, εν τέλει μόνο μία κλούβα χωρίζει τις δύο συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται πως από την πλευρά της ρατσιστικής συγκέντρωσης ακούγονται προκλητικά συνθήματα, στα οποία απαντούν με αντιρατσιστικά μηνύματα οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr