Μία νέα έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι τοποθετεί τους επισκέπτες στην Πομπηία λίγες ώρες πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου.

Μια εικονική έκδοση του Βεζούβιου ξεπροβάλει σε μία έκθεση στο Παρίσι, που αναπαριστά τις τελευταίες ώρες ενός από τα σπουδαιότερα γεγονότα στον αρχαίο κόσμο.

Μία νέα έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι τοποθετεί τους επισκέπτες στην Πομπηία λίγες ώρες πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου.

Με τίτλο «Πομπηία», η παράσταση, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας, χρησιμοποιεί συναρπαστικές τρισδιάστατες εικόνες για να παρουσιάσει στιγμές τόσο της αρχαίας πόλης όσο και του σύγχρονου αρχαιολογικού χώρου.

Οι ερευνητές σχεδίασαν έναν συνδυασμό από πλάνα τραβηγμένα από drone, χαρτογραφίες, υπέρυθρες εικόνες κ.λπ για να ξαναζωντανέψουν την Πομπηία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αρχικά, η έκθεση υποτίθεται ότι θα άνοιγε τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Οι επίδοξοι επισκέπτες ωστόσο, έλαβαν μια ψηφιακή προεπισκόπηση της παρουσίασης της έκθεσης τον Απρίλιο, όταν το Grand Palais κυκλοφόρησε μια σειρά με τις εμπειρίες της εικονικής πραγματικότητας, συνδυασμένες με έναν ηχητικό οδηγό και ένα βίντεο περιηγήσεων.

Η έκθεση άνοιξε την 1η Ιουλίου διαδικτυακά και θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr