Για εκατομμύρια Αμερικανούς, ο εορτασμός της 4ης Ιουλίου λαμβάνει χώρα μαζί με ορισμένες τελετές και παραδόσεις.

Παρελάσεις, πυροτεχνήματα και μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους οι Αμερικανοί γιορτάζουν την ανεξαρτησία του έθνους.

Αλλά αυτή η χρονιά είναι λίγο διαφορετική. Κι αυτό επειδή:

1. Ακυρώθηκαν παρελάσεις

Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα μπαλόνια θα πρέπει να μείνουν στο γκαράζ φέτος.

Οι πόλεις γύρω από τις ΗΠΑ έχουν ακυρώσει τις ετήσιες παρελάσεις τους καθώς τα κρούσματα κοροναϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

2. Πυροτεχνήματα χωρίς θεατές

Τα πυροτεχνήματα είναι συνώνυμα με την Ημέρα Ανεξαρτησίας και – ενώ μια σειρά εκδηλώσεων ακυρώθηκε – δεν είναι όλα τα νέα άσχημα.

Ορισμένοι διοργανωτές έχουν βρει έξυπνους τρόπους για να διασφαλίσουν ότι μπορούν ακόμα να προχωρήσουν με τις εκδηλώσεις χωρίς να συγκεντρωθούν πλήθη για να παρακολουθήσουν.

3. Εικονικές εκδηλώσεις

Αυτή η πανδημία έχει ωθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν περισσότερα στο διαδίκτυο και αυτό φαίνεται να περιλαμβάνει τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Ένας τεράστιος αριθμός εκδηλώσεων θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο, ώστε να μπορεί κανείς να τις απολαύσει με ασφάλεια στο σπίτι.

4. Διαδηλώσεις και πορείες

Πέρα από την πανδημία, οι ΗΠΑ έχουν επίσης συγκλονιστεί από ένα άλλο μεγάλο γεγονός φέτος.

Ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο προκάλεσε διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο και οδήγησε σε νέα αιτήματα για τερματισμό του θεσμικού ρατσισμού. Πολλές από αυτές τις διαμαρτυρίες στοχεύουν αγάλματα αμφιλεγόμενων ιστορικών προσώπων.

Τώρα, ορισμένοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας θα μπορούσε να σημάνει περαιτέρω συγκρούσεις σε μνημεία και τοποθεσίες.

5. Λίγο… νωρίτερα φέτος

Ενώ η πλειονότητα των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, κάποιοι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στις 3.

Γράψτε το σχόλιό σας