Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ για αντιρατσιστικές διαδηλώσεις : «Αριστερή πολιτιστική επανάσταση που απειλεί το πολιτικό σύστημα»

Τραμπ για αντιρατσιστικές διαδηλώσεις : «Αριστερή πολιτιστική επανάσταση που απειλεί το πολιτικό σύστημα»

«Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από όρος Ράσμορ ενώπιον πλήθους που φώναζε συνθήματα όπως «Τέσσερα χρόνια ακόμα».

Την προειδοποίηση πως οι διαδηλώσεις που γίνονται κατά της φυλετικής ανισότητας στην αμερικανική κοινωνία «απειλούν τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος», απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στο όρος Ράσμορ, για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου.

«Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον πλήθους που φώναζε συνθήματα όπως «Τέσσερα χρόνια ακόμα».

Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του «θυμωμένου όχλου που προσπαθεί να αποκαθηλώσει αγάλματα ηγετών της Συνομοσπονδίας, να γκρεμίσει τα αγάλματα των Ιδρυτών Πατέρων των ΗΠΑ και να εξαπολύσει ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων στις πόλεις μας».

«Πρόκειται για μια εκστρατεία που έχει στόχο να εξαλείψει την Ιστορία μας, να δυσφημίσει τους ήρωές μας, να διαγράψει τις αξίες μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας. Αλλά οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι. Θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και η πιο εξαιρετική που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη»,  είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του (Τζορτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θίοντορ Ρούζβελτ, Αβραάμ Λίνκολν) οι προτομές των οποίων αποτελούν το μνημείο του όρους Ράσμορ, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν «Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων», τον οποίο περιέγραψε ως ένα μεγάλο πάρκο όπου θα εκτίθενται αγάλματα των «σημαντικότερων Αμερικανών που έζησαν ποτέ».

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις

Έχοντας δεχθεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφερε στον εαυτό του, την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, μια βραδιά με πυροτεχνήματα και μια ομιλία σε πολύ σκληρό τόνο.

Η εκδήλωση στο Όρος Ράσμορ συγκέντρωσε σύμφωνα με εκτιμήσεις 7.500 ανθρώπους, στους οποίους είχαν διατεθεί μάσκες αλλά οι περισσότεροι δεν τις φορούσαν. Ο Τραμπ έχει πραγματοποιήσει τρεις δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υποστηρικτές του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρά τις προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας που καλούν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις λόγω της πανδημίας της COVID-19. Χθες, επτά αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο ιός έχει εισβάλει και στο στενό περιβάλλον του Τραμπ. Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας και φίλη του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ βρέθηκε θετική στον ιό στη Νότια Ντακότα πριν παρευρεθεί στην εκδήλωση στο όρος Ράσμορ, σύμφωνα με τον Σέρτζιο Γκορ, στέλεχος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ Τζούνιορ ήταν αρνητικός, σύμφωνα με τον Γκορ.

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 57.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, σε ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ που σημειώνεται μετά την αρχή της πανδημίας.

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η χώρα κατέγραψε 728 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το σύνολο των νεκρών λόγω του κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 129.405.

Οι ΗΠΑ, η μακράν πλέον πληγείσα χώρα στον πλανήτη από την πανδημία, έχει καταγράψει συνολικά επισήμως σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024