2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 200 γρ. ακόμη
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και τiς λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε καλά, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.