Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απομόνωση του Νίκου Παππά

Η απομόνωση του Νίκου Παππά

Κατά μία άλλη εκδοχή η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει και τον Νίκο Παππά

Την ώρα που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δια του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα αποχωρούσε από την Προανακριτική Επιτροπή, στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφιζόταν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο και συνέβη το εξής παράδοξο. Ολα τα κόμματα ψήφισαν «ναι» επί της αρχής, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ και ας είχε προηγηθεί η σκληρή αντιπαράθεση για το ηχητικό του Μιωνή με τον Νίκο Παππά, με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να κάνει λόγο για «μαγαζί» μέσα στην κυβέρνηση και για «πολλά λεφτά».

Και ας είχε επίσης προηγηθεί ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος χρησιμοποιεί μεθόδους παρακράτος. Τι είχε συμβεί; Γιατί υπήρξε αυτή η απρόσμενη συναίνεση με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, εισηγητής του οποίου μάλιστα ήταν ένα βουλευτής, ο Κ. Κυρανάκης που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανειλημμένως επιτεθεί σ΄αυτόν για τις απόψεις του; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε σ΄ένα κυρίως τεχνικής φύσεως νομοσχέδιο της ΝΔ;

Η απομόνωση του Παππά

Κατά μία εκδοχή, την οποία αφήνει να διαρρεύσει η ΝΔ είναι ότι «ο Τσίπρας θυσιάζει τον Ρασπούτιν». Η ΝΔ, βλέπετε, συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από τη συνομιλία Παπά- Μιωνή. Κατά μία άλλη εκδοχή η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει και τον Νίκο Παππά. Ουδείς βρέθηκε έως τώρα να τον στηρίξει πλην Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη, οποίος δήλωσε ότι «όταν είσαι σε κυβερνητική θέση συναντάς και ανθρώπους που δεν πρέπει». Αυτή η πολιτική απομόνωση του Νίκου Παππά από τους συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορατή χθες στη Βουλή. Κανένας δεν τον πλησίαζε ούτε για καλημέρα, ούτε για μια αγκωνιά χαιρετισμού. Αλλά και ο πρώην Νο2 του Μαξίμου για να μην τον σταματήσει κανείς και τον ρωτήσει «τι έγινε σύντροφε Νικόλαε;», σχεδόν έτρεχε στους διαδρόμους μιλώντας στο κινητό του.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024