Νέα αναφορά σε εμένα έκανε ο Παπαγγελόπουλος κατά την τρίτη ημέρα της απολογίας του στην Προανακριτική Επιτροπή. Τι είπε; Οτι σήμερα (κατά τη συνέχεια της απολογίας του) θα αποκαλύψει «τι μεθόδευε σε βάρος μου ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος κύριος Αθανασίου»! Θα αναγνώσει προς τούτο απόσπασμα από κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενός εκ των βοηθών της κυρίας Τουλουπάκη, ονόματι Ντζούρα. Ο άγνωστός μου κύριος Ντζούρας είχε καταθέσει ανωμοτί κατά την έρευνα που διενεργεί ο Αρειος Πάγος σχετικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυρίας Τουλουπάκη και των βοηθών της, στο στήσιμο της σκευωρίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis.

Γιατί δεν το είπε χθες, δεν το καταλαβαίνω. Υποστήριξε ότι ξεφυλλίζοντας τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, έπεσε πάνω στο όνομά μου. Τυχαία. Να τον πιστέψω; Εσείς θα τον πιστεύατε; Αυτός όπου σταθεί και όπου βρεθεί ισχυρίζεται ότι με εκτιμάει και με σέβεται και με θαυμάζει επίσης για τον τρόπο που γράφω και για τη γενικότερη παρουσία μου στον χώρο του Τύπου. Γιατί τα λέει αυτά; Διότι αν στηριχτεί η Επιτροπή στην καταγγελία του κυρίου Αθανασίου, ότι ο Παπαγγελόπουλος τον πίεζε να με «στήσει», κατασκευάζοντας στοιχεία σε βάρος μου, το αδίκημα λέγεται κατάχρηση εξουσίας και είναι ένα ωραίο κακούργημα τυλιγμένο σε συσκευασία δώρου.

Η πρώτη του εκδοχή, κατά την απολογία του προ εβδομάδων στην Ολομέλεια της Επιτροπής οπότε και αποφασίστηκε η διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του, ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν απαίτησε από τον κύριο Αθανασίου να με «στήσει» με κατασκευασμένα στοιχεία, αλλά ήταν ο κύριος Αθανασίου, ο οποίος του είπε ότι έχει στοιχεία σε βάρος μου για κάποιον…«κρυφό λογαριασμό», και πως εκείνος ως… φίλος (φίδι τους λέγαμε παλιά αυτούς τους «φίλους») του συνέστησε «να μη με αδικήσει»!!

Χθες δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι σήμερα θα κάνει αποκαλύψεις σε βάρος του Αθανασίου σε σχέση με εμένα. Προφανώς ο κύριος Ντζούρας με κάποιον τρόπο θα τον επιβεβαιώνει για όσα δηλώνει σε βάρος του κυρίου Αθανασίου. Δεν μπορεί να σκεφθώ κάτι άλλο…

Ειλικρινά δεν έχω λόγια. Θα περιμένω να δω τι θα πει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Συγκρίσεις

Τον Δημήτρη Τσοβόλα τον εκτιμώ. Τον εκτιμώ για την ντομπροσύνη του, για την αξιοπρέπειά του, για τη «λευκή» πορεία του στην πολιτική. Τον εκτιμώ ως (συμ)πατριώτη και ως πολιτικό, και θα τον εκτιμώ επίσης στο διηνεκές ως ένα από τα λαμπερά πρόσωπα της δημοκρατικής παρατάξεως. Αλλά χθες, με στενοχώρησε. Πολύ. Δικηγόρος ων του Παπαγγελόπουλου (δεν το συζητάω – ο καθένας που κατηγορείται έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση, ακόμη και ο πιο στυγερός δολοφόνος) βγήκε στο Mega και συνέκρινε το… γάλα με την Καβάλα. Τα μήλα με τα κολοκύθια. Τα άραθα, μάραθα, κουκιά μαγειρεμένα με την πραγματική ιστορία. Τα ψεύδη και τις κατασκευές με τα ιστορικά γεγονότα. Είπε, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή που λέει και ο ποιητής, ότι η υπόθεση Παπαγγελόπουλου προσομοιάζει με τη δίωξη του Ανδρέα κατά το βρώμικο ’89, και όπως εκείνη ήταν μια δίωξη της οικογένειας Μητσοτάκη κατά του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης, έτσι και η δίωξη κατά Παπαγγελόπουλου είναι έργο της κυβέρνησης της Δεξιάς υπό έναν άλλο Μητσοτάκη.

Τυχεροί οι συνάδελφοί μου στο στούντιο, που δεν έπεσε το ταβάνι να τους πλακώσει από την ανίερη σύγκριση. Σώθηκαν εκ θαύματος. Να ανάψουν κανένα κερί στον άγιο που τους προστατεύει, και στη μνήμη του Ανδρέα του Αειμνήστου, συστήνω…

Ιεροσυλία

Φυσικά δεν άντεξα την ιεροσυλία και κάλεσα νωρίς το μεσημέρι τον Τσοβόλα. Δεν μου απάντησε. Ηταν στην Προανακριτική και είχε και κάτι δίκες. Με κάλεσε αργότερα μέσα στην ημέρα. Του είπα πόσο αδόκιμο και άκυρο ήταν αυτό που είπε, και πόσο αταίριαστο με τη δική του προσωπική πορεία, αλλά και με τα γεγονότα του ’89 που σημάδεψαν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας. Μου απάντησε ότι «δεν κατάλαβα». Τι δεν κατάλαβα; Οτι δεν συνέκρινε, λέει, τις δύο περιπτώσεις, ήτοι τη δίωξη Ανδρέα (και τη δική του) με τη δίωξη Παπαγγελόπουλου. Οτι αυτό που έκανε ήταν πως συνέκρινε τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται τώρα και μοιάζουν να είχαν ακολουθηθεί και τότε σε βάρος του Ανδρέα.

Οχι Γιάννης δηλαδή, αλλά Γιαννάκης!

Οπως και να έχει το πράγμα, το πραγματικό γεγονός είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέκρινε την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ που έλαβε την ονομασία «βρώμικο ’89» με την εγκληματική δραστηριότητα ενός παραδικαστικού κυκλώματος που «έστηνε» κόσμο και σκευωρίες με στόχο τη διατήρηση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία…

Ατόπημα μέγα, για έναν Τσοβόλα – το είπα και του ίδιου…

Παραμύθια

Το άλλο καλό παλικάρι του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστεί αυτές τις ημέρες, ο Νίκος ο Παππάς ο… κοσμοναύτης, έχει αποφασίσει να μας τελειώσει στο παραμύθι. Τι κοκκινοσκουφίτσα και τι τα τρία γουρουνάκια. Και τι μας λένε ο βαρόνος Μινχάουζεν με τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, οι μεγάλοι παραμυθάδες. Ολα αυτά, ωχριούν μπροστά στον ταλαντούχο παραμυθά τον Νίκο τον Παππά που κάνει… παπάδες κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του. Προσέξτε ταλέντο, ο άνθρωπος: πιάνεται με τη γίδα… στον πλάτη, όπως λένε και στα χωριά του Αλέκου του Παπαδόπουλου, στη Θεσπρωτία. Και εκεί που περιμένεις ότι θα δώσει μια εξήγηση, για τα «πολλά λεφτά» που κονομάει το «μαγαζί», το οποίο έχει και δική του «ατζέντα», τι λέει ο άνθρωπος και μας αφήνει… παγωτό; Τα ακόλουθα (στο Mega, που ειρήσθω εν παρόδω «γαζώνει» αυτές τις μέρες): «Τα 2,6 εκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά. Και θα έλεγα, αυτοί που εξεγείρονται, επειδή υπάρχει και η επιτροπή σε εξέλιξη, γιατί δε ζητούν τη δικαστική συνδρομή από τον Παναμά για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;».

Τι είναι αυτά τα 2,6 εκατ.; Λεφτά τα οποία, κατά μια 24χρονη ελληνοελβετίδα ερευνήτρια, πήρε ο Σαμαράς το 2014 για να διεξέλθει τις δαπάνες των εκλογών του επόμενου χρόνου. Από ποιον τα πήρε; Πώς τα πήρε; Γιατί δεν είχε να συνεισφέρει τίποτε η ερευνήτρια, αλλά παρ’ όλα αυτά, η κυρία Τουλουπάκη, το έψαξε επί τρία χρόνια το θέμα, μπας και μπορέσει να τυλίξει τον Σαμαρά, και δεν τα κατάφερε. Ετσι με βαριά καρδιά αρχειοθέτησε το 2019 (επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) τη σχετική καταγγελία, την οποία όμως ανέσυρε τώρα για αντιπερισπασμό ο στριμωγμένος στη γωνία ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Και ενώ λοιπόν όλοι γνωρίζουν τι έγινε με αυτό, έρχεται ο Παππάς να δώσει νέα διάσταση στο όλο θέμα. Και ζητάει να ζητηθεί… δικαστική συνδρομή από τον Παναμά. Τώρα. Σήμερα. Χθες. Ερώτηση: εσείς γιατί δεν ζητήσατε τρία χρόνια που «έτρεχε» η υπόθεση ρε Νικολάκη δικαστική συνδρομή; Χάρη του κάνατε του Σαμαρά; Για ποιον λόγο;

Να προσέχεις μόνο από τα πολλά ψέματα μη μεγαλώσει η μύτη σου, και δεν μπορείς να στρίβεις στις γωνίες…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr