Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον δύο νεκροί – Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ήρε αργότερα τον συναγερμό.
Αυξάνεται δυστυχώς ο τραγικός απολογισμός από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε σήμερα τις ακτές του νότιου Μεξικού, σείοντας κτίρια στην Πόλη του Μεξικού εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό.
Η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ήρε αργότερα τον συναγερμό.
Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4. Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν η πολιτεία Οαχάκα.
Από την πλευρά της, η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.
Τρομοκρατημένοι οι πολίτες
Κτίρια σείστηκαν στην κεντρική Πόλη του Μεξικού από τον σεισμό με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους τρέχοντας στους δρόμους, αφού οι συναγερμοί της πόλης ειδοποίησαν τους κατοίκους λίγα λεπτά πριν από τη σεισμική δόνηση.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στις 10:29 (τοπική ώρα – 18:29 ώρα Ελλάδος).
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή μέχρι και στην πρωτεύουσα του Μεξικό, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από τον επίκεντρό της.
«Ω Θέε μου, είναι τρομερό», ακούγεται να λέει μία γυναίκα, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει το πώς κινούνται οι στύλοι τριγύρω της.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι δεν είδαν αρχικά σημάδια τραυματισμών ή ζημιών.
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers
- Μερική απασχόληση: Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη – Τι ισχύει για την Ελλάδα
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)







