Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα φρούτα που απογειώνουν την ανδρική λίμπιντο

Τα φρούτα που απογειώνουν την ανδρική λίμπιντο

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί μεγάλο αγκάθι στην ερωτική ζωή πολλών ανδρών, ωστόσο, στο πλήθος ερευνών που έχουν προτείνει τρόπους αντιμετώπισης, έρχονται να προστεθούν νέα ευρήματα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, του σεξουαλικού προβλήματος που βασανίζει τον μισό περίπου ανδρικό πληθυσμό κατά τη μέση ηλικία.

Τα φλαβονοειδή, σύμφωνα με το ygeiamou.gr είναι ουσίες που εντοπίζονται κατ’ αποκλειστικότητα στα φυτά, στα οποία δίνουν τα χαρακτηριστικά χρώματά τους και λειτουργούν ως κομμάτι του αμυντικού τους συστήματος, καθώς τα προστατεύουν από παθογόνους μικροοργανισμούς, μύκητες, έντομα και άλλες απειλές.

Από τους κύριους τύπους φλαβονοειδών, το μεγαλύτερο όφελος έδειξαν να εξασφαλίζουν οι ανθοκυανίνες, οι φλαβανόνες και οι φλαβόνες. Υψηλή συγκέντρωση αυτών των φυτικών ουσιών απαντάται στα βατόμουρα, το μύρτιλο και τις φράουλες, όπως επίσης στα κεράσια, τα σταφύλια, τα μήλα, τα αχλάδια και τα εσπεριδοειδή.

Κατά την έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 άνδρες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις μερίδες φαγητού πλούσιου σε φλαβονοειδή την εβδομάδα, είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Ο τρόπος που τα φλαβονοειδή εμποδίζουν τη στυτική δυσλειτουργία δεν έχει εξακριβωθεί ωστόσο, κατά τον Δρ. Aedin Cassidy, καθηγητή Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο East Anglia της Αγγλίας και επικεφαλής της μελέτης, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι μερικά φλαβονοειδή μπορούν να αυξήσουν την ελαστικότητα των αρτηριών, επιτρέποντας την καλύτερη ροή του αίματος.

Τέλος, όπως συστήνει ο Δρ. Cassidy, η προσθήκη αυτών των φυτικών τροφών στη διατροφή μας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη έναντι καρδιαγγειακών παθήσεων, δεδομένου πως η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί μια αρχική ένδειξη κακής αγγειακής λειτουργίας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024