Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι και γιατί αδιαφορούν για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

Ποιοι και γιατί αδιαφορούν για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

Η τουρκική πρόκληση στην Αγία Σοφία

Με απωθητικά κραυγαλέους ανατολίτικους λαρυγγισμούς, ένας διορισμένος κρατικός μουεζίνης (ιεροκήρυκας) έχει κατ’ εντολήν του Ερντογάν εισβάλει στην προστατευόμενη από την UNESCO παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Αγίας Σοφίας. Και καλεί σε προσευχή τους μοιρολάτρες οπαδούς του, που προσκυνούν με τα ατομικά τους χαλιά στον προαύλιο χώρο του απαράμιλλου αυτού χριστιανικού ναού.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο χαλίφης της Άγκυρας Ερντογάν έχει προϊδεάσει το μουσουλμανικό φανατισμένο κοινό του: «Η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας. Με την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τα … «απελευθερωτικά» (!) στρατεύματα του Μωάμεθ του Πορθητή στις 29.5.1453 περιήλθε στην κυριότητά μας και θα λειτουργήσει ως μουσουλμανικό τέμενος».

Για να εξισορροπήσει τις γεμάτες από ναφθαλίνη, αναχρονιστικές  φονταμενταλιστικές (θεμελιωτιστικές) εξάρσεις και απειλές του, ο αστάθμητος και απρόβλεπτος Ερντογάν θα πει και μια αλήθεια, όχι ιδιαιτέρως τιμητική για όλες σχεδόν τις ελληνικές κυβερνήσεις: Ότι δηλαδή, στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε ένα εν λειτουργία επίσημο μουσουλμανικό τέμενος. Αλήθεια πικρή, που έρχεται σε διαμετρική αντίθεση προς την Επιστολή του χριστιανικού Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, που αποτελεί και το επιγραμματικό κήρυγμα της Χριστιανικής Ανεξιθρησκείας και Παγκόσμιας Ισοπολιτείας:

«Ουκ ενι Ιουδαίος, ουδέ Έλλην, ουδέ ελεύθερος, ουκ ενι άρσεν και θήλυ. Πάντες γαρ υμείς εις έστε εν Χριστώ Ιησού» (Προς Γαλάτας επιστολή Παύλου 3,28).

Φυσικά, υπάρχουν και διαμετρικά αντίθετες ερμηνείες της παραπάνω περικοπής της Προς Γαλάτας Επιστολής του Παύλου. Όμως η ανεξικακία και ανεκτικότητα του Ιησού προς τους ειλικρινείς εκφραστές της αντίθετης γνώμης τεκμηριώνεται σε όλη την πορεία του Ναζωραίου, από τη Βηθλεέμ μέχρι και τον Γολγοθά.

Η ανεξήγητη σιωπή…

Και μετά την κάπως διευρυμένη αυτή παρένθεση της πολυπολιτισμικής ανεξιθρησκείας επανερχόμαστε στο πώς, τόσο η Ελληνική Πολιτεία, όσο και οι κοινωνικοί της φορείς υποχρεούνται ν’ αντιμετωπίζουν παρόμοιες απρόκλητες επιθέσεις των σωβινιστών τούρκων, που στρέφονται κατά της ιστορίας, αλλά και των πολιτιστικών αναπαλλοτρίωτων εθνικών παρακαταθηκών. Και μάλιστα, αναφορικά με την Αγία Σοφία, είναι προφανής η χλιαρή ως αδιάφορη στάση κορυφαίων θεσμών της Ελλάδας, στις κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση ατιμωτικές πράξεις των φανατισμένων τούρκων ισλαμιστών.

Πρωτίστως, η Ακαδημία Αθηνών, ως κορυφαίο πνευματικό και επιστημονικό ίδρυμα έχει ως αποστολή του την ανάδειξη των κατακτήσεων της χώρας μας, σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. Με την ιδιότητα αυτή, το κορυφαίο αυτό ίδρυμα της χώρας μας οφείλει, αμελλητί, όχι μόνον ν’ αποστομώσει μαχητικά και με ατράνταχτα επιχειρήματα τους ημιμαθείς ανιστόρητους και θρασείς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, αλλά και με ψήφισμα της Ολομέλειάς της να καταγγείλει τη διαστροφή και την παραχάραξη της Ιστορίας του λαμπρότερου μνημείου της βυζαντινής περιόδου, που το επισκέπτονται εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Το ψήφισμα αυτό να κοινοποιηθεί στον γεν. γραμματέα του ΟΗΕ, στην UNESCO, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ.α.

Ανάλογο κοινό ψήφισμα να στείλουν, προς τους ίδιους αποδέκτες οι πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ της χώρας μας και έστω και με αδικαιολόγητη μεγάλη καθυστέρηση, όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας μας.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει γνωστό, στην παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι όχι μόνον η επίσημη ιεροσυλία, εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας, του προστατευόμενου από την UNESCO μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που λέγεται Αγία Σοφία, αλλά και τα επιφανέστερα άλλα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού που κοσμούν την τουρκική επικράτεια, (η οποία στερείται ισάξιων αυτόχθονων μνημείων), είναι πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου.

Έτσι, θα σταματήσουν και οι επιπολαιότητες και οι ανοησίες ορισμένων τούρκων ξεναγών, που με αλχημιστικές απόπειρες προσπαθούν να εκχωρήσουν την πατρότητα της ελληνικής κληρονομιάς στους ράθυμους αγάδες και τους βεζίρηδες της Τουρκίας…

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024