Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπίλι Άιλις : Ξεσπά για τη δολοφονία Φλόιντ - «Σκάστε επιτέλους»

Μπίλι Άιλις : Ξεσπά για τη δολοφονία Φλόιντ – «Σκάστε επιτέλους»

«Προσπαθώ εδώ και μία εβδομάδα να βρω έναν τρόπο να μιλήσω κομψά για αυτό το θέμα και προσπαθώ σκληρά να σέβομαι και να σκέφτομαι πριν μιλήσω και πώς θα μιλήσω. Αλλά γ****ω θα αρχίσω να μιλώ» αναφέρει σε ανάρτησή της η Μπίλι Άιλις

Η άγρια δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από  τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, έχει προκαλέσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων, την ώρα που η Μινεάπολη, εξακολουθεί να φλέγεται από διαμαρτυρίες πολιτών.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν έχει μείνει ασυγκίνητος στις εξελίξεις γύρω από την τραγική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν και δημόσια την άποψή τους μέσω αναρτήσεων  στα social media.

Μία εξ αυτών και η Μπίλι Άιλις.

Με μία μακροσκελή ανάρτησή της η Μπίλι Άιλις μιλά εύστοχα σε όσους επιλέγουν να ξεφεύγουν από το πραγματικό νόημα των διαδηλώσεων που γίνονται στη Μινεάπολη.

View this post on Instagram

#justiceforgeorgefloyd #blacklivesmatter

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μπίλι Άιλις

«Προσπαθώ εδώ και μία εβδομάδα να βρω έναν τρόπο να μιλήσω κομψά για αυτό το θέμα. Έχω μια τεράστια πλατφόρμα και προσπαθώ σκληρά να σέβομαι και να σκέφτομαι πριν μιλήσω και πώς θα μιλήσω. Αλλά γ****ω θα αρχίσω να μιλώ.

Αν ακούσω ακόμα έναν λευκό να λέει »Όλες οι ζωές έχουν αξία» ακόμα μια φορά, θα τρελαθώ. Σκάστε επιτέλους. Κανείς δεν λέει πως οι ζωές σας δεν έχουν αξία. Κανείς δεν λέει πως οι ζωές σας δεν έχουν αξία. Κυριολεκτικά, κανένας δεν λέει τίποτα για εσάς. Όλοι εσείς θέλετε απλά να βρείτε έναν τρόπο να μιλάτε για τον εαυτό σας. Αυτό δεν σας αφορά. Σταματήστε να τα γυρίζετε όλα πάνω σας. Δεν έχετε ανάγκη εσείς. Δεν είστε σε κίνδυνο.

Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω λες και είστε παιδιά, γιατί μόνο έτσι θα καταλάβετε.

Αν ο φίλος σας κόψει το χέρι του, θα δώσεις τσιρότο σε όλους τους φίλους σου γιατί όλα τα χέρια έχουν αξία; ΌΧΙ, θα βοηθήσεις τα χέρια του φίλου σου γιατί πονάνε, γιατί έχουν ανάγκη, γιατί αιμορραγούν.

Αν το σπίτι κάποιου πάρει φωτιά και κάποιος είναι μέσα, θα περιμένεις την πυροσβεστική να πάει σε όλα τα σπίτια γιατί όλα έχουν αξία; ΌΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. Είσαι ευνοημένος είτε σ’ αρέσει είτε όχι.

Η κοινωνία σε ευνοεί επειδή είσαι λευκός. Μπορεί να είσαι φτωχός, μπορεί να περνάς δύσκολα, και το χρώμα του δέρματος σε ευνοεί περισσότερο απ’ όσο θα αντιληφθείς και κανένας δεν λέει πως αυτό σε κάνει καλύτερο. Απλά σου επιτρέπει να ζεις χωρίς να φοβάσε για το πώς θα επιβιώσεις. 

Αν όλες οι ζωές έχουν αξία, γιατί σκοτώνονται οι μαύροι απλά και μόνο επειδή είναι μαύροι; Γιατί διώκονται οι μετανάστες; Γιατί όλοι οι λευκοί έχουν ευκαιρίες που άνθρωποι άλλων φυλών δεν έχουν; 

Γιατί είναι εντάξει για τους λευκούς να διαδηλώνουν επειδή τους ζήτησαν να μείνουν σπίτι, ενώ κουβαλούν όπλα; Γιατί οι μαύροι αποκαλούνται αλήτες επειδή διαδηλώνουν για τη δολοφονία ενός αθώου; Ξέρεις γιατί; 

Γιατί οι λευκοί είναι ευνοούμενοι! 

Επηρεάζονται οι Ισπανοί, οι Ιθαγενής, οι Ασιάτες; Φυσικά! 10000000000000% 

Αλλά τώρα, αυτή τη στιγμή, πρέπει να μιλήσουμε για τα εκατοντάδες χρόνια καταπίεσης των μαύρων. Το σλόγκαν »Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία» δεν σημαίνει πως οι άλλες ζωές δεν έχουν! 

Ρίχνει την προσοχή στο γεγονός πως η κοινωνία ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. ΈΧΟΥΝ ΟΜΩΣ! 

Σημαίνει πως οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. 

Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία.

Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία.

Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία.

Πες το ξανά!»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024