Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η καταπληκτική έκθεση για την Πομπηία δωρεάν από το Βρετανικό Μουσείο

Η καταπληκτική έκθεση για την Πομπηία δωρεάν από το Βρετανικό Μουσείο

Για μια μόνο μέρα το Βρετανικό Μουσείο θα προβάλλει δωρεάν μια περιήγηση στην έκθεση « Life and Death in Pompeii and Herculaneum».

Η πιο δημοφιλής έκθεση του Βρετανικού Μουσείου για την τελευταία δεκαετία, με τίτλο «Life and Death in Pompeii and Herculaneum», έρχεται live στις οθόνες μας με τη μορφή «ιδιωτικής περιήγησης» που θα προβληθεί δωρεάν την Τετάρτη 20 Μαΐου στο Facebook και το YouTube. Η έκθεση του 2013 έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις συγκινητικότερες που φιλοξενήθηκαν ποτέ στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο επισκέπτης μεταφέρεται 2000 πίσω στον χρόνο, σε δύο συνηθισμένες πόλεις, την Πομπηία και το-λιγότερο γνωστό- Ερκουλάνουμ, που θα έμεναν στην ιστορία εξαιτίας ενός ασυνήθιστου και καταστροφικού φαινομένου. Η έκρηξη του Βεζούβιου έθαψε για πάντα τις πόλεις κάτω από τη στάχτη του σκορπώντας τον θάνατο και συντηρώντας ταυτόχρονα μια μοναδική εικόνα της ζωής στην αρχαιότητα.

Μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν εκεί και τα ξεχωριστά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους η μνημειώδης έκθεση προσφέρει μια μοναδική ματιά στην συναρπαστική ρωμαϊκή κοινωνία-με τα ψεγάδια και την γοητεία της.

Χρυσό περιβραχιόνιο με μορφή φιδιού. Το βίντεο-ιδιωτική περιήγηση στην έκθεση έχει τίτλο «Pompeii Live» και είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν στις κινηματογραφικές αίθουσες ως live cinema event συγκεντρώνοντας πλήθη θεατών.

Την εισαγωγή στην online προβολή του θα κάνει ο πρώην διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου και συγγραφέας του βιβλίου «A History of the World in 100 Objects», Neil MacGregor ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχει και η δημοφιλής ιστορικός Mary Beard.

Η τελευταία αναφέρει: «Η Πομπηία και το Ερκουλάνουμ αποκαλύπτουν τον κόσμο της αρχαίας Ρώμης, από τα κομψά στέκια μέχρι τους κακόφημους δρόμους, από τους σκλάβους μέχρι τους άρχοντες, από τα πολυτελή δείπνα μέχρι τα πιο φτηνά γεύματα-και το σεξ και τις τουαλέτες!».

«Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως τα αντικείμενα που ερευνάμε είναι προϊόντα μια φρικιαστικής καταστροφής. Νομίζω όμως πως οφείλουμε στα θύματα να ζωντανέψουμε τον κόσμο τους. Αυτό επιτυγχάνει θαυμάσια η live προβολή του Βρετανικού Μουσείου» συνεχίζει η ίδια.

Τετάρτη 20 Μαΐου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) στο Facebook και το Youtube του Βρετανικού Μουσείου.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024