Ναι στην πρόληψη όχι στην καταστολή δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης με αφορμή τα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή την Τρίτη το βράδυ, στον απόηχο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Κυβέρνηση και δήμοι να ενημερώσουν

Η κυβέρνηση και οι δήμοι οφείλουν να ενημερώνουν και να προλαμβάνουν και ο ΕΟΔΥ να δώσει σαφείς οδηγίες αναφέρει ο κ. Χρηστίδης τονίζοντας ότι η Δημοκρατία στηρίζεται στην πειθώ και το διάλογο, ενώ η καταστολή είναι η έσχατη λύση.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε σε πλατεία της περιοχής, προκειμένου -όπως καταγγέλθηκε- να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες των ΜΑΤ και υπήρξε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών.

Αναλυτικά η δήλωση του  Παύλου Χρηστίδη:

«Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, για την προστασία της υγείας μας. Ο συνωστισμός δημιουργεί κινδύνους.

Λέμε όμως ναι στην πρόληψη, όχι στην καταστολή. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Με σχέδιο να προλαμβάνει.

Η αστυνομική βία εντείνει τα προβλήματα

Οι Δήμοι οφείλουν να ενημερώνουν τους πολίτες, να περιφρουρούν τους χώρους ευθύνης τους. Ο ΕΟΔΥ οφείλει να δώσει σαφείς οδηγίες.

Η αστυνομική βία εντείνει τα προβλήματα δεν τα λύνει.

Η Δημοκρατία στηρίζεται στην πειθώ, στον διάλογο, η επιβολή είναι η ύστατη λύση».