Κοροναϊός: Έρευνα του ΑΠΘ με δείγματα από αποχετεύσεις ανιχνεύει τη διασπορά του ιού
Ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του πανεπιστημίου, μίλησε στην εκπομπή του MEGA για τους στόχους της ερευνητικής διαδικασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να γίνουμε αρωγοί στην πολιτεία. Με τα συμπεράσματα της έρευνας να βοηθήσουμε της υγειονομικές αρχές για την προστασία της κοινότητας»
Το επίπεδο της διασποράς του κοροναϊού στην κοινότητα με βάση το επίπεδο της συγκέντρωσης του ιού στα αστικά απόβλητα, ανιχνεύει ομάδα ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα ξεκίνησε ήδη στο πεδίο και συγκεκριμένα στα αστικά υγρά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να υπάρχει ποσοτική εκτίμηση της χρονικής εξέλιξης της παρουσίας του SARS-CoV-2 στον πληθυσμό της πόλης.
Ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του πανεπιστημίου, μίλησε στην εκπομπή του MEGA για τους στόχους της ερευνητικής διαδικασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να γίνουμε αρωγοί στην πολιτεία. Με τα συμπεράσματα της έρευνας να βοηθήσουμε της υγειονομικές αρχές για την προστασία της κοινότητας».
«Είναι μια έρευνα που συμπεριλαμβάνει συναδέλφους από διάφορες ειδικότητες. Ανιχνεύουμε ανθρώπινο βιολογικό υλικό στα απόβλητα και θέλουμε τα αποτελέσματα να συσχετιστούν με χημικές αναλύσεις και με επιδημιολογικά στοιχεία» πρόσθεσε.
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
- H Euroleague έβγαλε ανακοίνωση με απολογητικό χαρακτήρα για το φιάσκο με τα εισιτήρια του Final Four
- Βάρη: Εμβόλισαν με αυτοκίνητο κατάστημα για να το ληστέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Λεβαντόφσκι ανοίγει δρόμο για το Σικάγο
- Παπαδάκη: Ο Σπίρτζης δέχθηκε μολυσμένο SMS με Predator 50 λεπτά μετά από ερώτηση για την ΕΥΠ στον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442