Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος για το άνοιγμα των σχολείων και πώς αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούχλο, «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση και διάλογος με το υπουργείο» για το τι πρέπει να γίνει και τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας.

Υποστήριξε πως ο ίδιος είναι υπέρ τού να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και να μην υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά την υγεία των μαθητών, των οικογενειών και του διδακτικού προσωπικού.

Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και δέκα χρόνια δε γίνονται προσλήψεις, κάτι που ζητούσε η ΟΛΜΕ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το δημόσιο σχολείο λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό από αναπληρωτές, ενώ πολλά είναι τα σχολεία που δεν έχουν καλύψει καν την περικομμένη ύλη.

Μόνο με ειδικό πρόγραμμα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα η Γ λυκείου ώστε τα τμήματα να είναι αραιωμένα. Σε περίπτωση που λειτουργήσουν ξανά όλες οι τάξεις του γυμνασίου και λυκείου, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, καθώς δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος.

«Το υπουργείο είναι υπεύθυνο και πρέπει να πάρει αποφάσεις», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr