Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα Ουράνιο Τόξο από Πεταλούδες από τον Ντέμιαν Χερστ

Ένα Ουράνιο Τόξο από Πεταλούδες από τον Ντέμιαν Χερστ

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο έργο του “κακού παιδιού” της σύγχρονης βρετανικής εικαστικής σκηνής που απεικονίζει ένα ουράνιο τόξο, κάθε χρώμα του οποίου είναι γεμάτο από φτερά πεταλούδας, μοτίβο ιδιαίτερως δημοφιλές στη δουλειά του.

Ένα Ουράνιο Τόξο από Πεταλούδες δημιούργησε ο Βρετανός εικαστικός Ντέμιαν Χερστ για βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας του εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο έργο του “κακού παιδιού” της σύγχρονης βρετανικής εικαστικής σκηνής που απεικονίζει ένα ουράνιο τόξο, κάθε χρώμα του οποίου είναι γεμάτο από φτερά πεταλούδας, μοτίβο ιδιαίτερως δημοφιλές στη δουλειά του.

Το έργο που αποπνέει αισιοδοξία μπορούν να “κατεβάσουν” όλοι όσοι ενδιαφέρονται εντελώς δωρεάν από την ιστοσελίδα του καλλιτέχνη – http://www.damienhirst.com/news/2020/damien-hirst-creates-rainbow-artwork-for-the-nhs και να το τοποθετήσουν στο παράθυρο τους, εκφράζοντας έτσι την εκτίμησή τους στο έργο και τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

“Θέλησα να κάνω κάτι για να αποτίσω φόρο τιμής στην υπέροχη δουλειά που έχει κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας. Το ουράνιο τόξο είναι ένα σύμβολο ελπίδας και νομίζω ότι είναι εξαιρετικό το ότι γονείς και παιδιά φτιάχνουν τη δική τους εκδοχή του έργου και την τοποθετούν στα παράθυρά των σπιτιών τους”, δηλώνει ο καλλιτέχνης μέσω της ιστοσελίδας του.

Παράλληλα δημιούργησε πολλαπλά του συγκεκριμένου έργου σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τα οποία και διαθέτει προς πώληση. Τα έσοδα θα τα διαθέσει για την υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του Ντέμιαν Χερστ δεν είναι το μοναδικό διάσημου εικαστικού που πωλείται για να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να υποστηριχθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα το Ίδρυμα Άντι Γουόρχολ συνεργάστηκε με τον οίκο δημοπρασιών Κρίστις για τη διάθεση επιλεγμένων φωτογραφιών του καλλιτέχνη, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη των εικαστικών που έχουν πληγεί από την κατάσταση.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024