Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία έργων τέχνης και συμβόλων που μεταφέρουν μηνύματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας απευθύνει το Amplifier Art Lab με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ.

Στην καμπάνια – απάντηση στην κρίση του κοροναϊού συμμετέχουν επιμελητές τέχνης και σύμβουλοι δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ αναζητούνται δύο είδη έργων: Τα πρώτα είναι μηνύματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας που μπορούν να βοηθήσουν στην επιπέδωση της καμπύλης της πανδημίας μέσω της εκπαίδευσης.

Το δεύτερο είναι σύμβολα που συμβάλλουν στην προώθηση της ψυχικής υγείας, της ευημερίας και έργο κοινωνικής αλλαγής κατά τη διάρκεια αυτής της πιεστικής περιόδου, διευκρινίζουν οι διοργανωτές.

View this post on Instagram

We’re so grateful to be partnering with @kc4culture to spotlight artists in King County, WA! Throughout the month of April, 10 King County artists will be selected to receive $1,000 awards. This is a chance to make work that will be distributed worldwide and stand long after the virus is gone as a testament to our resilience. Please join us in this historic moment! Submit at the link in our header and share your work on social by tagging #amplifykingcounty! . “SHE THE CULTURE AND SHE IS SAVING THE WORLD“⁣ by Seattle based artist @stattheartist ⚡️⚡️⚡️ This artwork is inspired by all the underrepresented women of color working the front lines to save us from this global pandemic. ⁣

A post shared by Amplifier (@amplifierart) on

Για την καμπάνια συνεργάζονται, μεταξύ άλλων, η Νάνσι Σπέκτορ επιμελήτρια του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, καλλιτέχνες, όπως οι Σέπαρντ Φέρι και ο μουσικός Juanes και εκπρόσωποι του συστήματος υγείας των ΗΠΑ και διεθνών οργανισμών.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας, το Amplifier θα βραβεύσει 60 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παραλάβουν και το χρηματικό ποσό 1.000 δολαρίων ο καθένας.

Κάθε εβδομάδα θα επιλέγονται έργα, τα οποία θα παρουσιάζονται τόσο σε φυσικούς χώρους, όσο και online και θα είναι διαθέσιμα δωρεάν για λήψη, εκτύπωση και κοινοποίηση.

«Η τέχνη μπορεί να θεραπεύσει, η τέχνη μπορεί να σώσει ζωές, μπορεί να μας φέρει κοντά ακόμα και όταν είμαστε χωριστά. Μπορεί να είναι μια πυξίδα για να μας καθοδηγήσει σε αυτήν την καταιγίδα. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να δημιουργήσετε ένα έργο που θα προβληθεί παγκοσμίως και θα μας εμπνεύσει όλους να παραμείνουμε ισχυροί, ασφαλείς και ενωμένοι» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της καμπάνιας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr