Βούτσης για Κοροβέση : Έζησε πολλές ζωές σε μία
Ανυπάκουος έζησε, ανυπάκουος έφυγε, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης για τον εκλιπόντα
«Ο Περικλής Κοροβέσης δεν δέχτηκε να φάει μισό το μήλο της ζωής του. Την ήθελε και τη ζωγράφισε ολόκληρη. Και έτσι θα τον θυμόμαστε» τονίζει ο Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του για την απώλεια του Περικλή Κοροβέση.
«Ανυπάκουος έζησε, ανυπάκουος έφυγε. Ο Περικλής Κοροβέσης έδειξε ανυπακοή απέναντι στην ανάγκη της συλλογικής μας επιθυμίας να μην βλέπουμε το κενό να μεγαλώνει. Επέλεξε να το διευρύνει» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι «λίγες ημέρες μετά τον αποχαιρετισμό στον Μανώλη Γλέζο μάς αναγκάζει να πονέσουμε ξανά».
Όμως, τονίζει, «εμείς δεν θα μείνουμε μόνο σ’ αυτό, θα θυμηθούμε όλες τις αναμνήσεις που έχουμε γιατί δημιουργούν όνειρα. Όνειρα αγώνα, αντίστασης και εντέλει ζωής».
Ο κ. Βούτσης αναφέρει ότι ο Περικλής Κοροβέσης, όπως ο ίδιος είχε πει, «έζησε πολλές ζωές σε μία».
Όπως σημειώνει, «έζησε ως βασανισμένος, ως φυλακισμένος, ως ηθοποιός, ως συγγραφέας, ως δημοσιογράφος, ως πολιτικός. Ως ανώτερος άνθρωπος απέναντι σε κάθε είδους ανθρωποφύλακες. Αλλά πάνω από όλα, αναγνωρισμένος αγωνιστής Αριστερός της θεωρίας και της πράξης, έζησε ως άνθρωπος της κοινής λογικής. Αυτής που θέλει και αγωνίζεται για μία κοινωνία ισότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης».
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
