Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι τρόποι να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας στην καραντίνα

Έξι τρόποι να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας στην καραντίνα

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση

«Φρένο» στην περαιτέρω εξάπλωση του νέου κοροναϊού αποτελεί η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μείωση των μετακινήσεών μας στις απαραίτητες. Μένουμε λοιπόν σπίτι, στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τόσο τους γύρω μας όσο και τον εαυτό μας από τον νέο ιό. Ενώ οι πρώτες ημέρες φάνηκαν να κύλησαν σχετικά εύκολα, μιας και οι περισσότεροι αποζητούσαν μια «ανάπαυλα» από την γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα, συνειδητοποιούμε καθώς περνάει ο καιρός ότι μάλλον αρχίζουμε να στερεύουμε από ιδέες για το πώς μπορούμε να διασκεδάσουμε ή να περάσουμε το χρόνο μας παραγωγικά. Έχουμε τελειώσει σχεδόν όλες τις σειρές ή τις ταινίες που θέλαμε να δούμε και μπορεί ακόμα να έχουμε βαρεθεί το συνεχές scroll down στους λογαριασμούς μας στα social media. Μπορούμε, ωστόσο, να δοκιμάσουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες, που δεν περιορίζονται ούτε μας καθηλώνουν μπροστά στην οθόνη:

1. Τακτοποιήστε την ντουλάπα σας

Βάλτε την αγαπημένη σας playlist και ξεκινήστε από τα πάνω προς τα κάτω. Δείτε ποια ρούχα θέλετε πραγματικά να κρατήσετε, ποια σας κάνουν και ποια όχι. Τακτοποιήστε όσα θέλετε να κρατήσετε όπως σας βολεύει καλύτερα και ότι δεν θέλετε μπορείτε να το δωρίσετε, εφόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

2. Διαβάστε βιβλία

Επιστημονική φαντασία ή θρίλερ; Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας είδος, αυτήν την περίοδο σας δίνετε η ευκαιρία να χαλαρώσετε στον καναπέ σας και να απολαύσετε το βιβλίο της επιλογής σας. Αν ειδικά ανήκει σε σειρά, ακόμη καλύτερα, καθώς το ενδιαφέρον σας θα διατηρηθεί στα ύψη, αφού θα μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια της ιστορίας στα επόμενα βιβλία που ακολουθούν.

3. Καθαρίστε το σπίτι

Δοκιμάστε να καθαρίσετε συγκεκριμένες επιφάνειες στο σπίτι, πάνω στις οποίες είναι δυνατόν να επιβιώσουν ιοί, μικρόβια όπως και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Ξεκινήστε από το κινητό σας τηλέφωνο και συνεχίστε με κοινόχρηστα αντικείμενα, όπως το πληκτρολόγιο ή το τηλεκοντρόλ. Μην ξεχάσετε τους διακόπτες και φυσικά τους πάγκους της κουζίνας, καθώς εκεί προετοιμάζουμε το φαγητό μας και τρώμε. Έπειτα μπορείτε να συνεχίσετε, καθαρίζοντας επιμελώς ένα χώρο κάθε ημέρα.

4. Ζωγραφίστε

Μέσα στο σπίτι σίγουρα θα βρείτε μερικά παλιά «σύνεργα». Είτε πρόκειται για μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, είτε για τέμπερες με τα πινέλα τους χρησιμοποιήστε τα για να τα φτιάξετε το δικό σας έργο τέχνης. Αφήστε την μουσική να παίζει στο βάθος και χαλαρώστε ζωγραφίζοντας.

5. Παζλ ή επιτραπέζια;

Οποιοδήποτε κι αν επιλέξετε, σίγουρα θα καταφέρετε να χαλαρώσετε, να χαμογελάσετε και να περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα. Δοκιμάστε να τα κάνετε εναλλάξ για να σπάσετε την μονοτονία.

6. Φορέστε τα καλά σας

Φορέστε τα καλά σας, φτιάξτε τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ακόμα και τώρα που δεν βγαίνετε από το σπίτι. Μετατρέψτε την κουζίνα στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή το σαλόνι στο αγαπημένο σας καφέ. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το ηθικό σας ακμαίο ενώ παράλληλα περνάτε τον χρόνο σας ευχάριστα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024