Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μένουμε σπίτι: Πώς θα βρούμε ενέργεια και όρεξη στην καραντίνα

Μένουμε σπίτι: Πώς θα βρούμε ενέργεια και όρεξη στην καραντίνα

Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει λόγω κοροναϊού, όμως η άνοιξη έχει έρθει

Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας και τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουμε να μένουμε σπίτι, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Κάπως έτσι έχει φτάσει ο Απρίλιος και ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η άνοιξη. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε την υγεία μας να «ανθίσει» εκ νέου. Ακόμη και αν είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι.

Τι μπορείτε να κάνετε…

Εγκαταλείψτε τον καναπέ

Η γυμναστική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να ενισχύσετε τη συνολική υγεία σας. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονώνεστε, ενώ παράλληλα ο οργανισμός σας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση. Το γεγονός ότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γυμναστείτε. Γιόγκα, pilates ή HIIT, όποιο είδος άσκησης και αν προτιμάτε, μπορείτε να το εκτελέσετε από την άνεση του σπιτιού σας.

Η υπενθύμιση που μετράει

Έχουμε συνηθίσει η αφύπνιση στο κινητό μας να χτυπά για… δυσάρεστους λόγους: Είτε πρέπει να σηκωθούμε για να πάμε στη δουλειά, είτε πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά για το σχολείο, κανείς δεν θέλει να ακούσει τον ήχο που σημαίνει το τέλος του ύπνου του. Τώρα ήρθε η στιγμή να δώσουμε στο ξυπνητήρι μας μια πιο θετική διάσταση. Θέλετε να πίνετε περισσότερο νερό; Ξεχνάτε να σηκωθείτε από την καρέκλα σας για ώρες ολόκληρες επειδή πλέον εργάζεστε από το σπίτι; Αγοράσατε φρούτα και λαχανικά αλλά δεν τα καταναλώνετε εγκαίρως και έτσι καταλήγουν στα σκουπίδια; Ίσως το μόνο που σας χωρίζει από την υλοποίηση των μικρών καθημερινών στόχων για την υγεία σας να είναι μια απλή… υπενθύμιση!

Αναζητήστε το φως

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές θρησκείες και κουλτούρες, ανά τους αιώνες, έχουν θεοποιήσει τον ήλιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Εκτός από ζωογόνος, ο ήλιος είναι επιπλέον ευεργετικός για τη ψυχολογία, αφού αυξάνει την έκκριση ενδορφινών. Τις ηλιόλουστες ημέρες, λοιπόν, βγαίνουμε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας και απολαμβάνουμε τον ζεστό ήλιο. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει λόγω πανδημίας, όμως η άνοιξη έχει έρθει!

Καθαρίστε το μυαλό σας…

…καθαρίζοντας τον χώρο σας. Η άνοιξη είναι η εποχή που οι μαμάδες μας ξεσήκωναν ολόκληρο το σπίτι. Από τις κουρτίνες μέχρι τα χαλιά, ως το τέλος αυτής της ηλιόλουστης περιόδου τίποτα δεν είχε μείνει στην αρχική του θέση. Δυστυχώς, είχαν δίκιο (και) σε αυτό. Η καθαριότητα και οι αλλαγές που «ελαφραίνουν» τον χώρο μας έχουν αντίστοιχη επίδραση και στη διάθεσή μας. Και φυσικά μας βοηθούν να προστατευτούμε από τις αλλεργίες που καραδοκούν! Άλλωστε, ο επιπλέον χρόνος μέσα στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία για καθάρισμα.

Δροσίστε τα πιάτα σας

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο πέφτει η ανάγκη μας για βαριές, λιπαρές τροφές. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός και να αρχίσουμε να τρώμε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, ψάρια και άπαχες πρωτεΐνες. Θα μας δώσουν όλη την ενέργεια και τα ιχνοστοιχεία που έχουμε ανάγκη, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Ξανα-αγαπηθείτε

Θυμάστε εκείνο τον φίλο σας που θα πηγαίνατε κάποια στιγμή για ένα κρασάκι και τελικά δεν πήγατε ποτέ; Οι υποχρεώσεις συνήθως είναι περισσότερες και επιπλέον κανείς δεν έχει όρεξη να εγκαταλείψει τη ζεστασιά του σπιτιού του μετά από μία δύσκολη ημέρα στο γραφείο. Το γεγονός ότι πλέον δεν μπορείτε να βγείτε για έναν καφέ με τους φίλους σας δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεχάσετε. Στείλτε τους ένα μήνυμα και πάρτε τους ένα τηλέφωνο. Τώρα που είμαστε όλοι απομονωμένοι στα σπίτια μας, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη την επικοινωνία.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024