Οι καλοβολεμένοι και μεταξύ τους αλληλέγγυοι λαοί της κεντροβόρειας Ευρώπης συγκρινόμενοι, στην περίοδο αυτής της εφιαλτικής πανδημίας, με τους «εταίρους» του νότου, μας παραπέμπουν στην ταξική διάκριση προνομιούχων πατρικίων και υποτελών πληβείων.

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Covid-19 είναι ο χειρότερος ιός, που από γενέσεως του Κόσμου εξαπλώθηκε σε όλη την Υφήλιο, χωρίς να περιοριστεί σε λίγα κράτη.

Οι γενεσιουργές αιτίες αυτής της σαρωτικής πανδημίας πρωτίστως απασχολούν την επιστήμη της ιατρικής. Όμως στο πεδίο του κοινωνικοπολιτικού σχολιασμού, τα πράγματα είναι απείρως πιο ξεκάθαρα.

Η κυριότερη αιτία της επιδημικής σημερινής «κακοδαιμονίας» μετά από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι η συσσώρευση του μεγίστου τμήματός του, με τις αιματηρές θυσίες των λαών παγκόσμιου πλούτου, στους πολεμικούς εξοπλισμούς. Αυτός, ο κάθε άλλο παρά… αναπτυξιακός, αλλά στην ουσία καταστρεπτικός μονόδρομος, χτυπά ανελέητα και θανάσιμα τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής: Την Υγεία και την Παιδεία. Έτσι το κατάντημα της Υγείας το ζούμε τώρα καθημερινά:

  •  Στους δρόμους των τουρκικών πόλεων όπου σωριάζονται και πεθαίνουν σαν τα «σκυλιά στ’ αμπέλια» άνθρωποι που αδυνατούν να τους σηκώσουν οι διαβάτες, από το φόβο ότι θα κολλήσουν από την αρρώστια… Στην ίδια αυτή γειτονική χώρα αναβιώνουν πρωτόγνωροι μεσαιωνικοί, γιατί και όχι προϊστορικοί εξορκισμοί, με χωρικούς κτηνοτρόφους να προσφέρουν κουρμπάνι (θυσία) προς τον Αλλάχ εκατοντάδες πρόβατα, για τη σωτηρία των χτυπημένων από τον Covid-19 Τούρκων. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εκσκαφείς ισοπεδώνουν χέρσες εκτάσεις για να τις μετατρέψουν σε νεκροταφεία. Εικόνες που μας παραπέμπουν στα θύματα των βομβαρδισμών αμάχων…

Απομυθοποιήσεις

  • Το αμερικανικό σύστημα Υγείας, που σχεδόν όλοι το προσκυνούσαν, για τις επιστημονικές προόδους, έφτασε στο σημείο να μετατρέπει την General Motors σε εργοστάσιο, που θα παράγει αναπνευστήρες. Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν στις Η.Π.Α αρκετές μάσκες και με την ψυχή στα δόντια περιθάλπουν τους προσβεβλημένους από τον κορωνοϊό. Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ αυξάνονται κατακόρυφα οι θάνατοι των προσβεβλημένων από τον Covid-19, λόγω έλλειψης κλινών στα επιταγμένα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και αυτό διότι στην Αμερική του Τραμπ δεν υφίσταται κρατικό σύστημα Υγείας…
  • Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ ναρκοθετεί την καθιέρωση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στην Ευρώπη, με την πρόφαση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι επικρατέστερος από τα… πολυέξοδα ευρωομόλογα. Η εν αμαρτίαις αυτή γερμανική πρόφαση δεν είναι παρά η εμμονή του Βερολίνου στην αντικοινωνική πολιτική της μονομερούς ανάπτυξης των ισχυρών εταίρων εις βάρος των ασθενέστερων, που σηκώνουν και το βαρύτερο σταυρό με τις χιλιάδες των θυμάτων του κορωνοϊού.

Με λίγα λόγια,οι καλοβολεμένοι και μεταξύ τους αλληλέγγυοι λαοί της κεντροβόρειας Ευρώπης συγκρινόμενοι, στην περίοδο αυτής της εφιαλτικής πανδημίας, με τους «εταίρους» του νότου, μας παραπέμπουν στην ταξική διάκριση προνομιούχων πατρικίων και υποτελών πληβείων.

Συμπέρασμα: Η πανδημία του Covid-19 απέδειξε απροκάλυπτα ότι το οικοδόμημα της ΕΕ θυμίζει παιδικά κτί σματα και ερωτικές αφιερώσεις στη θαλασσινή αμμουδιά…

«Ωραία που φύσηξεν ο μπάτης και σβύστηκε η γραφή»…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr