Και νέο διάγγελμα Μητσοτάκη – Τι πρόκειται να πει σήμερα
Σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για τον κοροναϊό θα προχωρήσει το απόγεμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για τον κοροναϊό θα προχωρήσει το απόγεμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ακριβής ώρα που θα γίνει η δήλωση του πρωθυπουργού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, πέραν τον γνωστών συστάσεων για συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα, θα αναφερθεί εκτενώς και στην οικονομία. Αφενός στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που ανακοίνωσαν χθες τρεις υπουργοί, αφετέρου στην απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία με 750 δισ. ευρώ και στην ένταξη της Ελλάδας σ’ αυτό το πρόγραμμα.
Θα μιλήσει για τα οφέλη που φέρνει η αύξηση της ρευστότητας και στην προσπάθεια που γίνεται -και με την αναβολή του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%- να στηρχθεί η ελληνική οικονομία.
Οι μέχρι τώρα πληροφοριες αναφέρουν πως δεν αναμένεται να ανακοινωσει νεα μέτρα περιορισμού
Πόλεμος και μάχη
Στο προηγούμενο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε αρκετές φορές τις λέξεις «πόλεμος» «μάχη» και τα παράγωγά τους και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν «θύματα», κάνοντας λόγο για «πολεμική οικονομία». Τόνισε ότι «οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά» και μίλησε για κρίσιμο δίμηνο!
Είχε αναφερθεί στα μέτρα που θα ληφθούν για την στήριξης της αγοράς και του συστήματος υγείας, ενώ είχε απευθύνει εκκληση στους εργοδότες να μην κάνουν απολύσεις.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρούνται. Ενώ είχε τονίσει πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά.
- Το ευρωπαϊκό μπάσκετ «επέστρεψε» στο Ισραήλ (vid)
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης – Οι επόμενες κινήσεις τους
- Κοζάνη: Πανικός από βροχή πυροτεχνημάτων μέσα στον κόσμο κατά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
- Μπαρτσελόνα: Στο Ισραήλ με άδεια ο Αραούχο για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα
- Ζωγράφου: Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης
- Οι γερμανικές εξαγωγές «κολλάνε»

