Πολλές αντιδράσεις για την απόφαση των διοργανωτών να πραγματοποιηθεί ο ημιμαραθώνιος του Μπαθ, στον οποίο συμμετειχαν χιλιάδες δρομείς παρά την έξαρση του κοροναϊού και στην Αγγλία

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι σαφής και κατηγορηματική σε ότι αφορά τον βασικό τρόπο αντιμετώπισης του κοροναϊού, επιμένοντας πως η παραμονή στο σπίτι είναι απαραίτητη και αναγκαία. Την στιγμή λοιπόν που οι γιατροί σε όλες τις χώρες του κόσμου τονίζουν «μένουμε σπίτι», στην Αγγλία γίνονται αδιανότητα πράγματα.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι στην πόλη Μπαθ πραγματοπιήθηκε ημιμαραθώνιος με την συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Ασφαλώς και υπάρχει η ατομική ευθύνη και είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος με τους δρομείς που πήγαν για να τρέξουν, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί και η απόφαση των διοργανωτών να μην προχωρήσουν στην ακύρωση του ημιμαραθώνιου.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί έντονη κριτική στην αγγλική κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την πανδημία και η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει την στάση της τις τελευταίες μέρες.

Οι διοργανωτές του ημιμαραθώνιου θέλησαν να δικαιολογηθούν αναφέροντας πως έκριναν ότι ακόμα και αν ακύρωναν τον αγώνα, ο κόσμος θα πήγαινε να τρέξει καθώς «στην πόλη μας είχαν ήδη έρθει πολλοί επισκέπτες».

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στην σελίδα του ημιμαραθώνιου στο facebook υπήρχαν πολλά επικριτικά σχόλια για την απόφαση των διοργανωτών να γίνει ο ημιμαραθώνιος.

Μέχρι σήμερα στην Αγγλία έχουν χάσει την ζωή τους από την πανδημία του κοροναϊού 35 άτομα, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 20%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr