Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορoναϊός : Οι λίγκες θα πιέσουν την UEFA για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα

Κορoναϊός : Οι λίγκες θα πιέσουν την UEFA για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα

Στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης οι λίγκες αναμένεται να πιέσουν την UEFA για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, μεταφέροντας για το 2021 το EURO

Σε άμεση προτεραιότητα βάζουν οι εθνικές λίγκες τα πρωταθλήματά τους και την ολοκλήρωση αυτών, ακόμα και αν δεν υπάρξουν Champions League και Europa League από εδώ και στο εξής.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters ενόψει της μεγάλης τηλεδιάσκεψης της ερχόμενης Τρίτης που έχει συγκαλέσει η UEFA.

Σε αυτή θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των 55 ομοσπονδιών, οι εκπρόσωποι της ECA (σύλλογοι), αλλά και εκείνοι των ποδοσφαιριστών.

Η UEFA τούς έχει καλέσει για να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με το EURO, τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τις εθνικές λίγκες, οι οποίες έχουν σταματήσει λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, βασική προτεραιότητα των ομοσπονδιών και το βασικό αίτημά τους προς την UEFA θα είναι η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ακόμα και αν χρειαστεί αυτά να επανεκκινήσουν το Μάιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, οι Λίγκες θέλουν να τα ολοκληρώσουν, κυρίως λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Αν αυτό δε συμβεί, τότε η οικονομική ζημία θα είναι τεράστια, αφού εκτιμάται πως θα φτάσει 600 εκατομμύρια ευρώ χαμένα για τους συλλόγους στις μεγάλες λίγκες.

Γι’ αυτόν το λόγο οι εκπρόσωποι των πρωταθλημάτων θα επικεντρωθούν σε αυτό, προτείνοντας τη μετάθεση του EURO για το 2021.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024