Αναχώρησε το αρματαγωγό με 450 πρόσφυγες από τη Λέσβο
Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν σε αυτό όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά της 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου
Αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 επιβαίνοντες. Στο σύνολο τους, σύμφωνα με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες και στη Μαλακάσα.
Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν σε αυτό όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά της 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.
Στο μεταξύ άλλη μια βάρκα με 25 άτομα έφτασε την Παρασκευή στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή του χωριού Κλειού. Αλλη μια βάρκα, η πρώτη μετά από μια περίοδο μηδενικών ροών έφτασε στη Λέσβο προχθές στην περιοχή του Μολύβου.
Ας σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω διαμένουν στον τόπο αποβίβασής τους. Οι αφιχθέντες χθες στα όρια του χωριού Κλειού, οι αφιχθέντες προχθές στο λιμάνι του Μολύβου ενώ άλλοι 42 που έφτασαν στο νησί στις 4 Μαρτίου διαμένουν έκτοτε σε παρεκκλήσι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου της Σκάλας Συκαμνιάς. Στο σύνολο τους αναμένεται να μεταφερθούν για καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε κλειστή δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας