Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NYT: Εξηγήσεις για το δημοσίευμα περί μυστικού κέντρου κράτησης μεταναστών

NYT: Εξηγήσεις για το δημοσίευμα περί μυστικού κέντρου κράτησης μεταναστών

Οι New York Times έκαναν μια διόρθωση στο πρόσφατο ρεπορτάζ τους περί μυστικού κέντρου κράτησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα, αναγνωρίζοντας ότι μία από τις πηγές τους έχει και τουρκικό διαβατήριο

Στην παραδοχή ότι το άρθρο των ΝΥΤ για την Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα διατηρεί μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βασίστηκε σε μαρτυρία συροκούρδου πολίτη με τουρκικό διαβατήριο, προχώρησε ένας από τους συντάκτες του άρθρου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

«Μια προηγούμενη εκδοχή αυτού του άρθρου αναφερόταν ελλιπώς στην υπηκοότητα του κ. αλ- Χουσεΐν. Ενώ είναι Συρο-κούρδος, είναι στη μικρή μειοψηφία Σύρων εξόριστων που πρόσφατα έλαβαν τουρκικό διαβατήριο» επισημαίνεται στο τέλος του ρεπορτάζ.

Την ευθύνη για αυτό ανέλαβε ο Πάτρικ Κίνγκσλι, ένας από τους πέντε συνεργάτες της εφημερίδας που υπογράφουν το εν λόγω ρεπορτάζ.

«Το ρεπορτάζ μας προκάλεσε πυρά στην Ελλάδα, πολλοί αγνοούν την αναφορά μας σε τουρκικές παραβιάσεις. Αλλά ένας ισχυρισμός ήταν δίκαιος. Δεν αναφέραμε τη διπλή υπηκοότητα μιας πηγής. Τώρα το προσθέσαμε. Ήταν δικό μου λάθος, εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το διευκρίνισα», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ο Κίνγκσλι.

«Αλλά η διπλή υπηκοότητα του Σομάρ είναι άσχετη με την πραγματική ιστορία. Ο χώρος υπάρχει. Είναι κρυμμένος από τον έλεγχο. Και η ελληνική κυβέρνηση δεν το αρνείται» έγραψε ακόμη.

Στο δημοσίευμα των NYT είχε αναφερθεί και ο Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι το «Το άρθρο του The New York Times στις 10 Μαρτίου 2020, «Είμαστε σαν τα ζώα» είναι τόσο εξοργιστικό στη διαστρέβλωση της αλήθειας, ώστε de facto βρίσκεται στην υπηρεσία της προπαγάνδας του Ερντογάν».

Το άρθρο μιλάει για παράνομες τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024