Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αθλητική θωράκιση του Αιγαίου

Η αθλητική θωράκιση του Αιγαίου

Ο AEGEAN 600 ανήκει στη διεθνή οικογένεια ιστιοπλοϊκών αγώνων 600 μιλίων συνεχούς πλου/χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς κάποιας ξεκούρασης των πληρωμάτων

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ απέναντι στη νεοσουλτανική βουλιμία του γείτονα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της εθνικής μας ζωής. Οι εναέριες πειρατείες, οι ψευδο-υπερφίαλοι λαρυγγισμοί και όλα τα άλλα έχουν προκαλέσει εθισμό της κοινής γνώμης. Να όμως που υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο θωράκισης, ιδιαίτερα των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, μέσω του Αθλητισμού. Φυσικά πριν από λίγο καιρό μέσα στη θολούρα των φανφαρονικών απειλών καταγράφεται ένα παράξενο φαινόμενο στον βαρυφορτωμένο ουρανό των σχέσεων: η θερμή και ανυπόκριτη (όπως φαίνεται από τα πράγματα) φιλικότητα και ευγένεια των φιλάθλων της Σμύρνης προς την ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα.

Ενα μείζονος σημασίας γεγονός, ακόμη και από πολιτικής πλευράς, που η προβολή του (και η βαθύτερη σημασία) εγκλωβίστηκε στα πλαίσια του αθλητικού συμβάντος (για το οποίο έδωσαν πλήρη και ουσιώδη εικόνα «ΤΑ ΝΕΑ»).

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ θωράκιση, στην οποία αναφερθήκαμε ήδη, σχηματοποιείται με τους κατά καιρούς ναυταθλητικούς αγώνες στους οποίους έρχεται να προστεθεί τον προσεχή Ιούνιο ένας διεθνής Ιστιοπλοϊκός αγώνας με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟ 600». Η ιδιάζουσας σημασίας αυτή πρωτοβουλία οφείλεται στον ευφήμως, από δεκαετίες Πανελλήνιο Ομιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), ο οποίος γιορτάζει φέτος και τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση Σχολής από την οποία έχουν περάσει 29.000 ναυταθλητές διαφόρων ειδικοτήτων και αγωνιστικών τομέων.

Ο AEGEAN 600 ανήκει στη διεθνή οικογένεια ιστιοπλοϊκών αγώνων 600 μιλίων συνεχούς πλου/χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς κάποιας ξεκούρασης των πληρωμάτων. Η διαδρομή έχει έτσι σχεδιασθεί ώστε παράλληλα με την επιδεξιότητα και την αντοχή των πληρωμάτων να περικλείει όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου καθώς μέσα από την αναμέτρηση με τον Ποσειδώνα και τον Αίολο εκπέμπεται ένας σαφής συμβολισμός καθώς η αγωνιστική προσπάθεια σφιχτοδένει νησιά πασίγνωστα των Κυκλάδων και του Δωδεκανησιακού χώρου με τα πιο ακραία προπύργια του Νότιου Αιγαίου, όπως οι Αρκοί, η Κάλυμνος, η Κανδελούσα, το Αγαθονήσι, η Ψέριμος, το Φαρμακονήσι και πολλά ακόμα. Εκκίνηση και τερματισμός οι Καβοκολόνες του Σουνίου, κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα, οι οποίες υπήρξαν σημείο αναφοράς των αγώνων των Αρχαίων Τριήρων.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024