Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Κιμ Τζόουνς του Dior σε ρόλο επιμελητή δημοπρασίας στο Sotheby's

O Κιμ Τζόουνς του Dior σε ρόλο επιμελητή δημοπρασίας στο Sotheby’s

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Κιμ Τζόουνς σε έναν νέο ρόλο

Όταν ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s πρότεινε στο σχεδιαστή της ανδρικής γραμμής του Dior, Kim Jones (Κιμ Τζόουνς) να επιλέξει σύγχρονα έργα τέχνης για μία δημοπρασία, εκείνος ανακάλυψε ότι έχει τα εφόδια με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, ο Christian Dior εργάστηκε ως γκαλερίστας προτού γίνει μόδιστρος και δεύτερον, ο Κιμ Τζόουνς είναι φανατικός συλλέκτης έργων τέχνης.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, ο Κιμ Τζόουνς στάθηκε στον οίκο Sotheby’s για τη δημοπρασία Contemporary Curated περιτριγυρισμένος από φίλους που ήθελαν να τον δουν σε ρόλο επιμελητή.

View this post on Instagram

#AboutLastNight: Kim Jones (@MrKimJones) of @Dior Men and this season’s curator of our Contemporary Curated sale joined us for an extraordinary evening in celebration of the auction, which will take place tomorrow in #NewYork. The worlds of art and fashion came together in our York Avenue galleries where guests enjoyed a cocktail reception and late-night viewing of the 250+ lots that will be on offer in Friday's auction. Following the reception, a private dinner was held at @Indochineny co-hosted by Kim Jones, Charlotte Van Dercook, the Head of our Contemporary Curated auction, and Edward Tang, Director of our Global Fine Arts Division. Stay tuned to our stories for more highlights from the night! 📷 @bfa /@yvonnetnt #SothebysContemporary #ContemporaryArt #Dior #KimJones #Fashion

A post shared by Sotheby's (@sothebys) on

Για τη συνεργασία του με τον οίκο δημοπρασιών ο σχεδιαστής μόδας επέλεξε έργα των David Hockney, Cindy Sherman, George Condo και των συνεργατών του Dior Raymond Pettibon και KAWS.

«Με τον KAWS, έχουμε ίδια ηλικία, οπότε μεγαλώσαμε παράλληλα» δήλωσε ο Κιμ Τζόουνς.

«Όσον αφορά τον Raymond φορούσα T-shirts με τα σχέδιά του, όταν ήμουν παιδί. Ήταν πάντα στο μυαλό μου.

Το να μπορώ να εργαστώ με έργα του και μετά να τα προβάλλω είναι πολύ σημαντικό – του άρεσε πώς παρουσιάσαμε τα Untitled, Eleven Works κι αυτό ήταν μεγάλο κοπλιμέντο για μένα» ανέφερε.

Προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δημοπρασία, ο Τζόουνς έκανε κάποια προεργασία για τον ρόλο του Christian Dior στον κόσμο της τέχνης. Έψαξε μέσω των αρχείων του γαλλικού οίκου και επισκέφτηκε τις πρώην κατοικίες του εκλιπόντος σχεδιαστή, οι οποίες είναι ακόμη γεμάτες με τα έργα τέχνης που συγκέντρωσε.

«Αλλά δεν “σκάβω” σε πάρα πολύ βάθος, γιατί θέλω να βρω κάτι κάθε νέα φορά που επιστρέφω» δήλωσε στο Wmagazine.

Στη δημοπρασία πουλήθηκαν επίσης έργα από τις ιδιωτικές συλλογές των Ρόμπερτ Μπέρναρντ και της οικογένειας Λεβί και των Donald Judd, Doug Aitken, Richard Prince, Ed Ruscha και John Baldessari.

«Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό που είδαμε τους τρόπους, με τους οποίους ο Κιμ βοήθησε να διαμορφωθεί ο διάλογος μεταξύ μόδας και τέχνης μέσω των συνεργασιών του με μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που δημιουργούν σήμερα, ιδιαίτερα για μια νεότερη γενιά που μπορεί να είναι πιο εξοικειωμένη με το έργο ενός καλλιτέχνη όπως ο Kaws» ανέφερε η Σάρλοτ Βαν Ντερκουκ, επικεφαλής των δημοπρασιών του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

«Οι επιλογές του Κιμ προς πώληση όχι μόνο αναδεικνύουν κομμάτια κάποιων από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε, αλλά και επιδεικνύουν εντυπωσιακά παραδείγματα εικαστικής τέχνης, αφηρημένης ζωγραφικής, γλυπτικής και πολλά άλλα από τον 20ο αιώνα και τις σύγχρονες αυθεντίες» πρόσθεσε.

Όταν οι πόρτες στο Sotheby’s έκλεισαν, ο Κιμ Τζόουνς και οι φίλοι του, Κάρκλι Κλος, Μαρκ Τζέικομπς, Τζέιμς Τέρλινγκτον, Ράιαν ΜακΓκίνλεϊ και Έβαν Μοκ πήγαν για δείπνο.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024