Κούγιας στο MEGA: Ψυχικά υγιής ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη
Για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση Τοπαλούδη, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης νεαρής, Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση Τοπαλούδη, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης νεαρής, Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Ο συνήγορος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη θα αποτρέψει την απελευθέρωση των δραστών μετά την παρέλευση των 18 μηνών κράτησης. Ως εκ τούτου, υπενθύμισε ότι στις 28 Μαϊου συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισης.
Σχετικά με τον έναν εκ των δραστών, ο οποίος επικαλείται λόγους ψυχικής του ασθένειας, ο κ. Κούγιας, σημείωσε ότι «είναι αδιανόητο να κριθεί ακαταλόγιστος. Δύο φορές εξετάστηκε η ψυχική του υγεία. Απεφάνθη ότι είναι απόλυτα ψυχικά υγιής. Υποκρίνεται ότι δεν είναι ψυχικά υγιής. Εάν κριθεί ακαταλόγιστος πάει στο ψυχιατρείο».
Αναφορικά με τους δύο δράστες, υπογράμμισε ότι στον ανακριτή «ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον. Ο ένας έλεγε για τον άλλο ότι έκανε τον βιασμό και το ίδιο για την ανθρωποκτονία».
Ακόμα, σχετικά με τους δύο δράστες, τόνισε πως «έχω ασχοληθεί πολλές φορές με ποινικές υποθέσεις. Πρώτη φορά είδα να μην υπάρχει υπερασπιστικός ισχυρισμός, ελαφρυντικά για κατηγορούμενο».
«Ακόμα και αν ζούσε, με τα χτυπήματα που της προκάλεσαν, θα είχε είτε βλάβη κινητικότητας είτε ομιλίας» είπε ο κ. Κούγιας για την άτυχη φοιτήτρια.
- Μετανάστες: Η Κομισιόν απαντά σε ερώτηση ευρωβουλευτών για το ναυάγιο στη Χίο
- Ρωσία: Ενας άμαχος νεκρός σε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Γάζα: 4 νεκροί, ανάμεσά τους δημοσιογράφος του Al Jazeera, από ισραηλινά πλήγματα
- Λίβανος: Η Τουρκία «καταδικάζει σθεναρά» τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες