Κοροναϊός : Πώς μπορούν να «ξεγελαστούν» οι θερμικές κάμερες
Στο στούντιο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του MEGA, βρέθηκε η πνευμονολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου.
Οι θερμικές κάμερες σε αεροδρόμια και λιμάνια μπορούν να «ξεγελαστούν» δήλωσε η πνευμονολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, που ήταν προσκεκλημένη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΜEGA.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας είναι υπεραρκετά για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων του κοροναϊού.
Τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα, ενώ ετοιμάζονται και ΜΕΘ για ενδεχόμενα βαριά κρούσματα.
Η κα. Κοτανίδου προειδοποίησε ότι ο κοροναϊός έχει κοινά συμπτώματα με την κοινή γρίπη, ενώ πιο ευάλωτοι είναι οι άνθρωποι άνω των 80 ετών.
Τέλος, επισήμανε ότι οι θερμικές κάμερες σε αεροδρόμια και λιμάνια μπορούν να «ξεγελαστούν» από τα αντιπυρετικά κι έτσι ένας ενδεχόμενος φορέας κοροναϊού θα εμφανίζεται απύρετος στη θερμική κάμερα.
- Δοκιμή στην Ιαπωνία ανοίγει τον δρόμο για ορυχεία στον ωκεανό
- Ο Άρης του Σιάο δείχνει ικανός να επιστρέψει εκεί που ανήκει
- Καραμανλής: «Να ακούμε τους πιο έμπειρους, αντί να τους διαγράφουμε» – Καρφιά σε Μητσοτάκη (και) για κρίση θεσμών, ελληνοτουρκικά
- Ισραήλ: Οι IDF έπληξαν τον Λίβανο – Λένε ότι σκότωσαν αξιωματούχο και μέλος της Χεζμπολάχ
- Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους
- Τζον Λίθγκοου: «Ειρωνικές και ανεξήγητες» οι απόψεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τα τρανς δικαιώματα