Μεγάλη είναι η αγωνία δεκάδων γονέων στην Ελλάδα, καθώς πολλοί μαθητές συμμετέχουν σε σχολικές εκδρομές σε ιταλικές πόλεις. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, για τα παιδιά δεν τίθεται θέμα καραντίνας, καθώς δεν έχουν επισκεφθεί πληγείσες περιοχές, επείγει ωστόσο ο επαναπατρισμός τους.

Ειδικότερα, ανάστατοι γονείς μαθητών έχουν συγκεντρωθεί στο 5ο λύκειο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας μετά τα τελευταία νέα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη βόρεια Ιταλία, να μάθουν πως και πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά τους από την εκδρομή τους στη Ρώμη.

Έχει προηγηθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για αναστολή των σχολικών εκδρομών προς την Ιταλία. Οι μαθητές δέκα σχολείων της χώρας μας που βρίσκονται ήδη εκεί δεν θα συνεχίσουν το ταξίδι τους, καθώς διευθυντές και γονείς αποφασίζουν να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το απόγευμα της Δευτέρας φθάνει από τη Βενετία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια μεταβαίνει στην Πάτρα, επιβατηγό πλοίο όπου ενδέχεται να υπάρχουν και μαθητές σχολείων.

Για όσους θέλουν να αναβάλλουν το ταξίδι τους σε οποιοδήποτε προορισμό, η Aegean έχει εκδώσει ανακοίνωση ότι από σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ως τις 20 Μαρτίου 2020, είναι δωρεάν η μετάθεση του ταξιδιού για οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της.

Τι λέει πατέρας μαθητή στο MEGA

Στη Θεσσαλονίκη η ανησυχία χτυπάει «κόκκινο», καθώς δεκάδες γονείς περιμένουν τα παιδιά τους που συμμετέχουν σε σχολικές εκδρομές να επιστρέψουν. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Σάββας Παπαδόπουλος, πατέρας μαθητή από το 5ο λύκειο Καλαμαριάς.

«Από χθες το βράδυ η αγωνία έγινε φόβος και ακούγοντας για θανάτους έγινε τρόμος».

«Από το πρωί της Δευτέρας, σε επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου προσπαθήσαμε να βρούμε εμείς τη λύση χωρίς να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος. Τελικά η λύση που δόθηκε είναι, αφού δεν γίνονται πτήσεις, να βάλουμε τα παιδιά στο πλοίο και να έρθουν μέσω θαλάσσης. Η μεγάλη μας αγωνία είναι στον υπάρξει τυχόν κάποιο κρούσμα, τι θα γίνει όταν τα παιδιά θα φτάσουν».

«Υπάρχει μια αγωνιά. Ενώ στην αρχή ήταν ψύχραιμα, έχει περάσει και σε αυτούς μια πολύ έντονη φόρτιση. Τα παιδιά ανησυχούν ιδιαίτερα», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr