Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος στην Ιταλία: Το πρώτο μεγάλο αθλητικό χτύπημα του Κορονοϊού

Τρόμος στην Ιταλία: Το πρώτο μεγάλο αθλητικό χτύπημα του Κορονοϊού

Δεκάδες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις έχουν αναβληθεί στη Λομβαρδία λόγω της έξαρσης του Κορονοϊού, ενώ ενδέχεται να επηρεαστεί η διεξαγωγή παιχνιδιών της Serie A.

Ήταν θέμα χρόνου από τη στιγμή που ο κορονοϊός ξέφυγε από τα όρια της Κίνας και εμφανίστηκε στην Ευρώπη, να επηρεάσει και τις αθλητικές διοργανώσεις. Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο και έχει καταγράψει τους πρώτους νεκρούς από την ασθένεια.

Η περιοχή που έχει τα πιο πολλά κρούσματα είναι η Λομβαρδία και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κηρύξει καραντίνα. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 51, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα. Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Εξυπακούεται ότι οι αθλητικές δραστηριότητες που συγκεντρώνουν κόσμο, περιορίζονται. Στην ιταλική επαρχία οι τοπικές αρχές διέταξαν την αναβολή περισσότερων από 150 παιχνιδιών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής, το σημαντικότερο ματς που αναβλήθηκε ήταν το Άσκολι-Κρεμονέζε για τη Serie B, ενώ δεν θα διεξαχθούν επίσης οι αναμετρήσεις  Πιατσέντσα – Σαμπενεντετέζε (Serie C) και Μάντοβα – Φάνφουλα (Serie D). Συνολικά, στη Λομβαρδία έχουν αναβληθεί 88 παιχνίδια από τα 502 που είχαν προγραμματιστεί.

Απολύτως φυσιολογικά, η κατάσταση επηρεάζει και τη Serie A. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο έχει ζητήσει την ιταλική λίγκα να αναβάλλει τα παιχνίδια Ίντερ-Σαμπντόρια και Αταλάντα-Σασουόλο, αφού το Μιλάνο και το Μπέργκαμο συνορεύουν με τη Λομβαρδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος στο παγκόσμιο κύπελλο της Μελβούρνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, χρειάζεται ακόμη δύο πρωτιές και καλύτερη βαθμολογία από τον Κινέζο αντίπαλο του Λιου Γιάνγκ για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την Ιαπωνία.

Ο Κινέζος αθλητής της ενόργανης δεν αγωνίστηκε στη Μελβούρνη καθώς η Αυστραλία, εξαιτίας του κορονοϊού, δε δέχεται υπηκόους Κίνας εάν δεν μείνουν αρκετές ημέρες σε καραντίνα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024