Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» Ερντογάν: Επιβεβαίωσε την παρουσία Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη

«Βόμβα» Ερντογάν: Επιβεβαίωσε την παρουσία Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη

"Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού", είπε.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά την παρουσία στη Λιβύη σύρων μαχητών συμμάχων της Άγκυρας για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

«Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν (οι εν λόγω μαχητές) να φύγουν. Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας που διαθέτει 2.500 άνδρες (στη Λιβύη);», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός είναι μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων οι οποίες εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.

Χαφτάρ: Κατάπαυση πυρός μόνο αν φύγει ο Ερντογάν και τα στρατεύματά του

Η δήλωση αυτή του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν έρχεται μετά το ξεκαθάρισμα του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ πως θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία μόνο αν ο Έρντογαν αποσύρει τα στρατεύματά του και τους μισθοφόρους.

Ειδικότερα μιλώντας στο Sputnik, ο Χαφτάρ ξεκαθάρισε πως μόνο με την απόσυρση των μισθοφόρων και των τουρκικών δυνάμεων θα γινόταν κατάπαυση του πυρός, ενώ πρόσθεσε πως ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Φαγιέζ Σάρατζ αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες της Γενεύης με εντολή της Τουρκίας και του Κατάρ.

«Ο Σάρατζ λαμβάνει εντολές από την Άγκυρα και τη Ντόχα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποχωρήσει η GNA από τις συνομιλίες της Γενεύης», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Ο διοικητής του LNA πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Σάρατζ εξαρτάται από τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, καθώς και στην Τουρκία και το Κατάρ.

«Η Άγκυρα και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης χρησιμοποίησαν την προσωρινή εκεχειρία για να αναπτύξουν νέα στρατεύματα και μισθοφόρους από τη Συρία» ανέφερε ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024