Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Πρωτοβουλία Μακρόν -Μέρκελ με φόντο την κλιμάκωση της έντασης

Συρία : Πρωτοβουλία Μακρόν -Μέρκελ με φόντο την κλιμάκωση της έντασης

Πρόθυμοι να βοηθήσουν προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Συρία, δηλώνουν Εμανουέλ Μακρόν και Άγγελα Μέρκελ, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στη χώρα αυτή, ύστερα και από το θάνατο δύο τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, από αεροπορική επιδρομή.

Πρόθυμοι να βοηθήσουν προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Συρία, δηλώνουν Εμανουέλ Μακρόν και Άγγελα Μέρκελ, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στη χώρα αυτή, ύστερα και από το θάνατο δύο τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, από αεροπορική επιδρομή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατηγόρησε σήμερα Πέμπτη, την Τουρκία, ότι παρέχει υποστήριξη με το πυροβολικό της στους αντάρτες που μάχονται εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και πρόσθεσε ότι η ρωσική αεροπορία, πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών, σε δύο περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα ζητά, αμερικανική συνδρομή που μεταφράζεται στην παροχή δύο συστοιχιών πυραυλικών συστημάτων Patriot.

Πρόθυμοι να βοηθήσουν να βρεθεί πολιτική λύση δηλώνουν Μακρόν -Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνουν πρόθυμοι να συναντηθούν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας προκειμένου να βρεθεί μια «πολιτική λύση» στη Συρία.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες τηλεφώνησαν σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και να προτρέψουν να σταματήσει η σύρραξη στην περιοχή αυτήν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Μακρόν μίλησαν μαζί στον Πούτιν ενώ βρίσκονταν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Και οι δύο ξεκαθάρισαν πόσο ανησυχούν από την καταστροφική κατάσταση για τον λαό του Ιντλίμπ. Και οι δύο ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των μαχών» και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες είπαν στον Πούτιν ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί του και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν μια πολιτική λύση στο συριακό.

Κλιμάκωση της έντασης

Λίγες ώρες νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ από αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Το τουρκικό υπουργείο πρόσθεσε ότι πάνω από 50 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα, δύο οχήματα πεζικού, δύο φορτηγά με θωράκιση κι ένα ολμοβόλο.

Αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία, ότι παρέχει υποστήριξη με το πυροβολικό της στους αντάρτες που μάχονται εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αντάρτες για ελάχιστο διάστημα κατάφεραν να σπάσουν την γραμμή άμυνας του κυβερνητικού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία

Η ρωσική αεροπορία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών, σε δύο περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ στις οποίες διείσδυσαν, δίνοντας τη δυνατότητα στον συριακό κυβερνητικού στρατό να αντικρούσει τις επιθέσεις.

«Για να μην επιτραπεί η διείσδυση σε βάθος επί του συριακού εδάφους των ανταρτοσυμμοριτών, με παράκληση της συριακής στρατιωτικής διοίκηση, αεροσκάφη Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν τις ομάδες των τρομοκρατών που κατάφεραν να διεισδύσουν, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στα συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς τις επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρωσικού Κέντρου για την εκεχειρία των αντιμαχόμενων πλευρών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε οχήματα των ανταρτών που ήσαν εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι από τις βολές του τουρκικού στρατού τραυματίσθηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες.

Patriot ζητά από τις ΗΠΑ η Τουρκία

Στο μεταξύ η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ την παροχή δύο συστοιχιών πυραυλικών συστημάτων Patriot, στα νότια τουρκικά σύνορα, για να αποκρούσει τις συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο Ιντλίμπ, συμφωνα,  με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024