
ΣΥΡΙΖΑ : Εισήγηση Τσίπρα για το νέο όνομα στην Κεντρική Επιτροπή
Σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συζητηθεί και ο απολογισμός της εκλογικής ήττας
Σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συζητηθεί ο απολογισμός της εκλογικής ήττας του κόμματος.
Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να εισηγηθεί και το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο όσο και το οικολογικό πρόσημο.
Σε κάθε περίπτωση, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε μια σειρά από ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στο δρόμο προς το Συνέδριο του Μαΐου.
Το προηγούμενο διάστημα παίχτηκε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην πλειοψηφία και στη μειοψηφία του κόμματος τόσο για το όνομα που θα προστεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον εύρος της συμμετοχής της Προοδευτικής Συμμαχίας (αριστίνδην και ποσοστώσεις).
Η τελευταία Πολιτική Γραμματεία, πάντως, εξουσιοδότησε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση για το όνομα, με στόχο την αποφυγή του εσωκομματικού δημοψηφίσματος ενώ αποφάσισε στο Συνέδριο περίπου 250 αριστίνδην.
Αυτοί θα είναι προσκεκλημένοι, προσωπικότητες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία. Αποφασίστηκε, επίσης, ότι η νέα ΚΕ θα αποτελείται από 251 μέλη, με ειδική πρόνοια ώστε τουλάχιστον το 1/5 να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία.
- ΗΠΑ – Κίνα: Μια σύγκρουση για την Ταϊβάν θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική κλιμάκωση, σύμφωνα με μελέτη
- H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνει πύραυλο της SpaceX μετά από «ατύχημα»
- Πάνω από 1.000 τα ύποπτα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, η Ουγκάντα κλείνει τα σύνορα
- Αμερικανική επίθεση στην πόλη – λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν
- Η Βολιβία ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους
- Σύλληψη και αυτόφωρο για μέλος του Ρουβίκωνα λίγες μέρες πριν την δίκη του
