Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαν Πολ Γκοτιέ: Το εκπληκτικό φινάλε μιας θρυλικής καριέρας

Ζαν Πολ Γκοτιέ: Το εκπληκτικό φινάλε μιας θρυλικής καριέρας

Το «αντίο» του Ζαν Πολ Γκοτιέ στην υψηλή ραπτική ήταν ακριβώς όπως ολόκληρη η καριέρα του στη μόδα: εντυπωσιακό, γεμάτη στυλ και εκπλήξεις

Φαντασμαγορικό φινάλε μιας καριέρας που κράτησε πάνω από 50 χρόνια,  έκανε στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι το «κακό παιδί της μόδας»,  Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Διάσημες προσωπικότητες από το χώρο της μόδας και του θεάματος, έδωσαν το δικό τους παρών στην τελευταία πασαρέλα ενός από τους μεγαλύτερους μόδιστρους του 20ου αιώνα.

Από την πρώτη του επίδειξη το 1976 ο επαναστάτης της μόδας, Ζαν Πολ Γκοτιέ, είχε ανεβάσει στην πασαρέλα μοντέλα που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε να επιλέξει.

Κατάφερε να φέρει στις επιδείξεις αληθινούς ανθρώπους που θα συναντούσε κάποιος στο δρόμο, άνδρες και γυναίκες, άλλες πιο αδύνατες, άλλες πιο ευτραφείς, κάθε εθνικότητας, άλλες πιο όμορφες κι άλλες λιγότερο.

Κάθε φορά επέλεγε με προσοχή τα μοντέλα του επιδιώκοντας πάντα να έχουν κάτι ξεχωριστό, μοναδικό, που τον ενέπνεε και αναδείκνυε ταυτόχρονα τις μοναδικές του  δημιουργίες.

Αυτή τη λογική είχε και το αποχαιρετιστήριο fashion show του.

Όταν ο Ζαν Πολ Γκοτιέ ανακοίνωνε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του επίδειξη, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο γάλλος σχεδιαστής θα άφηνε σε αυτήν το προσωπικό του στίγμα.

«Θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι. Την 22α Ιανουαρίου του 2020, θα γιορτάσω τα 50 χρόνια καριέρας μου στον χώρο της μόδας με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής, στο Θέατρο Σατλέ. Θα είναι επίσης η τελευταία μου επίδειξη», είχε πει σε ένα σύντομο βίντεο στα social.

Kαι έτσι και έγινε.

Ένα σόου που έγραψε ιστορία

Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, χάρισε στους παριστάμενους ένα σόου που θα θυμούνται σε όλη τους της ζωή.

Στην έναρξη του φαντασμαγορικού σόου η Πάρις Τζάκσον έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα ενώ στην επίδειξη εμφανίστηκε και τραγούδησε ο Μπόι Τζορτζ.

Στην πασαρέλα περπάτησαν οι νέες Irina Shayk, Jourdan Dunn και Bella Hadid στο πλευρό των Khelfa, Karen Elson και Estelle Lefebure που μεσουράνησαν τις δεκαετίες ’80 και ’90.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης ο Γκοτιέ έκανε αναφορές και σε προηγούμενες δουλειές του. Το εικονικό σουτιέν κορσέ που δημιούργησε ο gάλλος σχεδιαστής για την περιοδεία της Μαντόνα «Blonde Ambition» αναβίωσε στην πασαρέλα από την Dita Von Teese και μάλιστα ενσωματωμένο σε ένα μαύρο φέρετρο. Το φέρετρο άνοιξε και από μέσα βγήκε η Issa Lish η οποία περπάτησε φορώντας ένα μαντίλι και μίνι φόρεμα φουσκωτά μανίκια.

Διάσημοι σχεδιαστές μόδας και A-list celebrities τίμησαν τον Ζαν Πολ Γκοτιέ

Ήταν όλοι εκεί για να απολαύσουν την τελευταία επίδειξη μόδας του θρυλικού Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να λείπει;

Από την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, μέχρι τον Σιμόν ΛεΜπον που χειροκροτούσε τη πανέμορφη σύζυγό του Γιασμίν μέχρι διάσημους σχεδιαστές που θέλησαν να τον τιμήσουν όπως: Christian Louboutin, Christian Lacroix, Nicolas Ghesquière, Viktor Horsting, Rolf Snoeren, Isabel Marant και πολλοί άλλοι που υποκλίνονται στο μοναδικό ταλέντο του Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Η Ναόμι Κάμπελ αποχαιρετά τον Γκοτιέ

Το θρυλικό σουπερμόντελ Ναόμι Κάμπελ με ανάρτησή της στο Twitter τίμησε το σχεδιαστή γράφοντας: «Τόσα χρόνια με υπέροχες αναμνήσεις. Κάθε στιγμή ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση».

Η Βίκυ Καγιά στην τελευταία επίδειξη του Ζαν Πολ Γκοτιέ στο Παρίσι

Μια ιστορική στιγμή έζησε και η Βίκυ Καγιά, αφού παρακολούθησε την τελευταία επίδειξη μόδας του Ζαν Πολ Γκοτιέ στο Παρίσι.

Έχοντας συνεργαστεί μαζί του πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Βίκυ Καγιά ήταν ένα από τα μοντέλα που έλαβαν πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το τελευταίο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής του μεγάλου σχεδιαστή.

https://www.instagram.com/p/B7g5eGwBNp3/?utm_source=ig_web_copy_link

«Αισθάνομαι σήμερα τόση αγάπη που όλα αυτά τα μοντέλα ήρθαν και ήθελαν να συμμετέχουν στο σόου μου», είπε ο Γκοτιέ στους δημοσιογράφους ενώ υπογράμμισε πως «η υψηλή ραπτική δεν πεθαίνει», σχολιάζοντας την αποχώρησή του από το χώρο της υψηλής ραπτικής.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την τελευταία πασαρέλα του Ζαν Πολ Γκοτιέ:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024