Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο σεβασμός στους καρκινοπαθείς και ο Πρωθυπουργός

Ο σεβασμός στους καρκινοπαθείς και ο Πρωθυπουργός

Σημαντικές οι πρωτοβουλίες για ενίσχυση των νοσοκομείων από τους εφοπλιστές, αλλά υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά ζητήματα

Και μόνο η είδηση προκαλεί οργή. Την έκανε γνωστή η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, αλλά όσοι έχουμε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) έχουμε εντοπίσει την απόγνωση πάρα πολλών συμπολιτών μας. Πολλές οι καταγγελίες για τις ελλείψεις βασικών αντικαρκινικών φαρμάκων με αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπολίτες μας να χάνουν τις θεραπείες τους.

Πρωί – πρωί της Τετάρτης, πριν αρχίσουν οι έκτακτες εκπομπές για την προεδρική εκλογή και στη σκιά του συναινετικού και καλού πολιτικού κλίματος, κάποιοι συμπολίτες μας όχι απλά αγωνιούσαν, αλλά στο δικό τους «Γολγοθά» δεχόταν ραπίσματα από το ίδιο το Κράτος.

Συγκλονίστηκα όταν διάβασα ότι συμπολίτης μας έγραψε στο facebook, ότι ψάχνει το Χ φάρμακο με δραστική ουσία Ψ από τις 13 Δεκεμβρίου και ήδη έχασε δυο χημειοθεραπείες και θα έχανε και την τρίτη. Ο ίδιος εκλιπαρεί για κοινοποίηση μη τυχόν και βρεθεί κάπου το φάρμακο.

Πάρα πολλές οι περιπτώσεις και αμέτρητες οι ακυρώσεις προγραμματισμένων χημειοθεραπειών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ήδη από τα τέλη Αυγούστου, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, ενώ επανήλθε ενημερώνοντας για το πρόβλημα και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή ένταση του φαινομένου διεύρυνσης των ελλείψεων, φθηνών βασικών φαρμάκων.

Η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί και τα προβλήματα παραμένουν. Είναι ώρα να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να δοθεί λύση.

Βέβαια σε μια χώρα υπό καθεστώς θεσμικής κανονικότητας, δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν για πρωθυπουργική παρέμβαση. Αυτά θα τα έλυναν οι αρμόδιες υπηρεσίες και θα είχε παρέμβει ο υπουργός Υγείας.

Σημαντικές οι πρωτοβουλίες για ενίσχυση των νοσοκομείων από τους εφοπλιστές, αλλά υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά ζητήματα.

Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι και με άλλα πολλά και σημαντικά που αφορούν τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας που αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό. Και ας αποδώσει ευθύνες και ο Πρωθυπουργός που πρέπει να παρέμβει άμεσα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024