Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ελευθερία μιας πριγκίπισσας;

Τελικά μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ελευθερία μιας πριγκίπισσας;

Μετά την είδηση του «Megxit» οι συγκρίσεις της Μέγκαν Μαρκλ με την Κέιτ Μίντλετον αλλά και την πριγκίπισσα Νταϊάνα έγιναν πιο έντονες από ποτέ

Η είδηση της αποποίησης των βασιλικών καθηκόντων εκ μέρους του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, έσκασε σαν βόμβα. Έκτοτε, οι φήμες έχουν οργιάσει: Είναι πράγματι δυνατό η βασίλισσα να μην είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις τους; Η απόφασή τους ήρθε ως αποτέλεσμα της στάσης των media απέναντι στο ζευγάρι ή εξαιτίας της (φερόμενης ως) τεταμένης σχέσης τους με τη βασιλική οικογένεια;

Δημοσιογράφοι, ειδικοί σε ζητήματα βασιλικής οικογένειας και σαβουάρ βιβρ, αλλά και χρήστες των social media δεν έχουν χάσει την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους επί του θέματος.

Οι απόψεις σε γενικές γραμμές μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη περιλαμβάνει εκείνους που κρίνουν ότι η βασιλεία είναι ούτως ή άλλως ένας απαρχαιωμένος, καταπιεστικός θεσμός και σαν αποτέλεσμα τόσο οι δικαιολογημένες αποφάσεις όσο και τα καπρίτσια των μελών της δεν θα έπρεπε να μας αφορούν και τόσο. Στη δεύτερη συγκαταλέγονται εκείνοι που στο πρόσωπο της Μέγκαν Μαρκλ αναγνωρίζουν μια ανανεωτική δύναμη και συντάσσονται μαζί της στην αναζήτηση μιας πιο υγιούς καθημερινότητας. Τέλος, υπάρχουν φυσικά και οι υπέρμαχοι της βασιλείας, οι οποίοι θεωρούν πως η Μαρκλ «ήξερε πού έμπλεκε». Σαν συνέπεια αυτού, την αντιμετωπίζουν ως απόλυτα υπεύθυνη για την κοινή με τον σύζυγό της απόφαση να εγκαταλείψουν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ενώ της χρεώνουν έλλειψη σεβασμού όχι μόνο απέναντι στο παλάτι, αλλά και στην ίδια τη χώρα.

Παράλληλα, η αμφιλεγόμενη επιστροφή της Μέγκαν στην επικαιρότητα, πυροδότησε εκ νέου τη σύγκρισή της, τόσο με την κουνιάδα της, Κέιτ Μίντλετον, όσο και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, της οποίας η δύσκολη σχέση με τα media είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό της.

Εκτός των εξ αγχιστείας συγγενικών δεσμών, τις τρεις γυναίκες ενώνει – αλλά και χωρίζει – μια μεγάλη σειρά πραγμάτων.

«Κοινές θνητές» που παντρεύτηκαν πρίγκιπες, όμορφες και φωτογενείς, με εκτεταμένη φιλανθρωπική δράση και φαινομενικά πάντα στο επίκεντρο των δημοσιογράφων, η κάθε μια τους είχε τη δική της ξεχωριστή ιστορία και τον δικό της τρόπο να αλληλεπιδρά με τον συχνά ασφυκτικό ρόλο της.

Η «θλιμμένη πριγκίπισσα» Νταϊάνα

View this post on Instagram

Ken Wharfe, the princess's protection officer from 1987 to 1993, says: Here was somebody with this incredibly complex life, able to find time, with all these pressures, to take her children to school and be there for them. But also educate them in a way that was going to be of value to them in later life For example, there weren't any grand teas, butlers laying tables, neatly cut fingers of tomato sandwiches They'd sit with their mother in front of the television with a bowl of beans on toast, or go into the kitchen and just sit there and knock up something together, so the children would have this interaction with normal people And so, it was a great education to them, frowned upon by the prince. In those early stages, I don't think he'd liked what he deemed familiarity يقول كين وارف، الحارس الشخصي للأميرة ديانا من عام ١٩٨٧ حتى عام ١٩٩٣: أمامنا هذه الشخصية التي تعيش حياة معقدة بشكل مذهل، إلا أنها، مع وجود كل هذه الضغوطات والالتزامات، تخصص وقتا لاصطحاب طفليها إلى المدرسة وقضاء الوقت معهما. كما أنها بطريقة تربيتها حضرتهما لأدوارهما في المستقبل مثلا، لم تسمح بإقامة حفلات الشاي الفاخرة لهما، ولم تسمح للخدم بترتيب مائدة الطعام لهما، ولم تسمح للخدم بإعداد الشطائر المحضرة بشكل خاص مع شرائح صغيرة من الطماطم لهما. كانا يجلسان مع والدتهما أمام شاشة التلفزيون لتناول وعاء من الفاصولياء مع الخبز المحمص، أو يذهبان إلى المطبخ معها لتحضير شيء ما. وبهذه الطريقة البسيطة، كان الطفلان يتعلمان كيفية التفاعل مع من حولهما من عامة الناس لقد كان هذا درسا مهما لهما، وأمرا تسبب في إثارة غضب تشارلز ﻷنه لم يعي أهمية ما فعلته ديانا في السنين المبكرة لأطفالها #princessdiana #queenofhearts #peoplesprincess #الكويت #pic #picture #photo #picoftheday #photooftheday #insta #instagram #instamood #instagood #instadaily #instapic #instapicture #beauty #royals #مصر #wales #uk #buckinghampalace #australia #instalike #thechildrensprincess #childrensprincess #الامارات #مصر #الأميرة_ديانا #princeharry #princewilliam

A post shared by Diana's Army (@princess.diana.of.wales) on

Γεννημένη το 1961, η Νταϊάνα έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας μέσω του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο, όταν ήταν ακόμη μόλις 19 ετών. Η γνωριμία τους είχε γίνει τρία χρόνια νωρίτερα, όταν ο πρίγκιπας έβγαινε με… την αδερφή της.

Μια γαλαζοαίματη θνητή

Αν και έχει καταχωρηθεί στην συλλογική συνείδηση ως «κοινή θνητή», στην πραγματικότητα η Νταϊάνα είχε τον τίτλο της Λαίδης ήδη πριν από τον βασιλικό της γάμο. Η οικογένειά της, οι Σπένσερ, εκτός από τίτλους ευγενείας διατηρούσαν και μια αρκετά στενή σχέση με το παλάτι. Μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτρια του σπιτιού που ενοικίαζαν ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ όταν ήταν παιδί η Νταϊάνα έπαιζε με τα μικρότερα αδέρφια του Κάρολου, τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ. Ο Κάρολος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερός της.

View this post on Instagram

angel

A post shared by jackie 🧚🏼‍♀️ (@dianaloml) on

Ο γάμος του αιώνα

Ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα κατέληξε στον παραμυθένιο γάμο τους μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Υπολογίζεται ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα παρακολούθησαν την τηλεοπτική μετάδοση της τελετής, η οποία χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα». Το νυφικό της Νταϊάνα ήταν στολισμένο με 10.000 μαργαριτάρια και ένα πέπλο μήκους 7,5 μέτρων, το οποίο μόλις που χωρούσε στην άμαξα που τη μετέφερε στον ναό. Χρειάστηκαν 3,5 λεπτά για να καταφέρει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Κατά την παραδοσιακή ανταλλαγή των όρκων τους, η Νταϊάνα παρέλειψε το κομμάτι στο οποίο η νύφη συνηθιζόταν να λέει πως θα «υπακούει» τον σύζυγό της. Το παράδειγμά της ακολούθησαν τόσο η Κέιτ Μίντλετον, όσο και η Μέγκαν Μαρκλ.

Η πριγκίπισσα του λαού

Με την πρώτη ματιά, η ιστορία της Νταϊάνα έμοιαζε με πραγματικό παραμύθι: Μια ντροπαλή κοπέλα, σχεδόν έφηβη, με ευγενικό παρουσιαστικό και άψογο στυλ – ακόμη και η Ριάνα έχει δηλώσει πως την θαύμαζε για την αλάνθαστη αίσθηση του γούστου της – που παντρεύτηκε τον εκλεπτυσμένο, σοβαρό πρίγκιπα. Δεν ήταν μόνο το χαμόγελό της που την έκανε αγαπητή. Το φιλανθρωπικό της έργο, το οποίο κινήθηκε εκτός των παραδοσιακών τομέων με τους οποίους καταπιανόταν η βασιλική οικογένεια και άγγιξε ζητήματα όπως τα ναρκοπέδια, το AIDS και η νόσος του Χάνσεν (λέπρα), έγινε συχνά αντικείμενο συζήτησης. Μάλιστα, η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται πως της είχε ζητήσει να ασχοληθεί «με κάτι πιο ευχάριστο». Η ίδια, όμως, επέμεινε να εστιάζει στα θέματα που έβρισκε πιο σημαντικά, αγκαλιάζοντας μάλιστα αυθόρμητα ασθενείς που έπασχαν από AIDS σε μια εποχή που δεν ήταν ακόμη γνωστός ο ακριβής τρόπος μετάδοσής του. Τέτοιες κινήσεις, σε συνδυασμό με την προσηνή της στάση που συχνά άφηνε στην άκρη τους κανόνες του πρωτοκόλλου, της χάρισαν τον χαρακτηρισμό «πριγκίπισσα του λαού».

https://www.instagram.com/p/B7anwv4FKgg/

Μια κακή αρχή

Στην πραγματικότητα, αυτό το παραμύθι ήταν αρκετά πιο σκοτεινό. Ήδη λίγο καιρό πριν από τον γάμο της με τον Κάρολο, η Νταϊάνα συνειδητοποίησε πως ο έρωτάς του για την Καμίλλα Πάρκερ Μπόουλς παρέμενε ζωντανός. Τότε σκέφτηκε σοβαρά να ακυρώσει τον γάμο, όμως τα αδέρφια της τής είπαν πως πλέον ήταν πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Την ημέρα των αρραβώνων τους, ένας δημοσιογράφος είχε ρωτήσει το ζευγάρι αν είναι ερωτευμένο. Η Νταϊάνα είχε σπεύσει να απαντήσει «Φυσικά και είμαστε». Όμως ο Κάρολος είχε γελάσει σαρκαστικά και είχε συμπληρώσει «Ό,τι και αν σημαίνει να είναι κανείς ερωτευμένος».

Μόλις λίγο καιρό μετά τον γάμο τους – κατά την Νταϊάνα εντός του πρώτου χρόνου – ο Κάρολος επέστρεψε στον δεσμό του με την Καμίλλα. Σύντομα η Νταϊάνα ακολούθησε το παράδειγμά του, διατηρώντας αρκετές εξωσυζυγικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Κατά τη διάρκεια του 1992 και του 1993 διέρρευσαν στα media τηλεφωνικές συνομιλίες του ζευγαριού, οι οποίες είχαν υποκλαπεί και παρουσίαζαν τόσο τον πρίγκιπα όσο και την πριγκίπισσα με αρκετά μελανά χρώματα. Τον Δεκέμβριο του 1992, ο τότε πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως το ζευγάρι είχε πάρει συναινετικά την απόφαση να βρεθεί σε διάσταση.

https://www.instagram.com/p/B7aeYtxIan_/

Η συνέντευξη που σόκαρε

Το 1995, η Νταϊάνα μίλησε στο BBC και την εκπομπή Panorama σε μια σοκαριστική συνέντευξη. Εκεί μεταξύ άλλων είπε πως ο γάμος της «περιλάμβανε τρία άτομα, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι επικρατούσε πολυκοσμία», αμφισβήτησε την ικανότητα του Καρόλου να αναλάβει τη βασιλεία, ενώ παραδέχτηκε πως αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα, η Νταϊάνα μίλησε για τη μάχη της με την κατάθλιψη, για τις απόπειρες αυτοκτονίας, για την τάση της να αυτοτραυματίζεται με ξυράφια, αλλά και για το γεγονός πως έπασχε από βουλιμία. Μάλιστα, για τη διατροφική της διαταραχή κατηγόρησε τον Κάρολο, ο οποίος στην αρχή του γάμου τους την είχε πιάσει από τη μέση και της είχε πει «Έχουμε λίγα παραπάνω κιλάκια εδώ, ε;». Έκτοτε, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της, κάτι άλλαξε μέσα της.

Ένα μήνα μετά τη συνέντευξη, η βασίλισσα έστειλε επιστολές τόσο σε εκείνη όσο και στον Κάρολο, συμβουλεύοντάς τους να πάρουν διαζύγιο, όπως και έγινε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου. Μετά τον χωρισμό της, η Νταϊάνα έχασε τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητος», όμως διατήρησε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας και παρέμεινε μέλος της βασιλικής οικογένειας ως μητέρα του μελλοντικού βασιλιά. Λέγεται πως η Ελισάβετ ήθελε να της επιτραπεί η χρήση του τίτλου «Βασιλική Υψηλότης» και πως ο λόγος που τον στερήθηκε ήταν η εκδικητικότητα του Καρόλου. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε να ζει στο παλάτι και διατήρησε μεγάλο μέρος των βασιλικών της προνομίων μέχρι το τέλος της ζωής της.

Το τραγικό τέλος

Το 1997 άρχισε να βγαίνει με τον Ντόντι Φαγιέντ. Στις 31 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους παπαράτσι κατά την παραμονή τους στο Παρίσι, ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν έχασε τον έλεγχο και τόσο ο Φαγιέντ όσο και η πριγκίπισσα έχασαν τη ζωή τους. Η Νταϊάνα ήταν τότε μόλις 36 ετών. Ο θάνατός της συγκλόνισε τον κόσμο ενώ έγινε αφορμή για ένα πλήθος θεωριών συνωμοσίας. Οι τελευταίες αντιμετώπιζαν το θάνατό της ως δολοφονία, ενορχηστρωμένη είτε από το παλάτι, είτε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

View this post on Instagram

I separated the post to show the part that piqued my interest the most. . Reposted from @diana.queen.of.hearts (@get_regrann) – I know there are a lot of opinions against Harry's decision and I know I already gave mi opinion too but I saw this beautiful and touching photo today and I couldn't help thinking of the 12-year-old boy who had to walk behind his mother's coffin. That's why I cannot stop celebrating the man who chose his family and his happiness over the crown. Far from thinking that Harry gave up on his family, I think he chose what he thinks is the best for him and didn't do it from hate. I think all human beings have the right of choosing the way they want to live life, I mean the way they think is right for themselves and I hope that, as it can be seen in this photo, his beautiful mother is looking at him with the same tenderness, compassion and endless love she always had in her eyes. . I realized that Harry is the same age as Diana when she stopped being a member of royalty and now it feels as if life is giving him the same opportunity Diana had but unfortunately she couldn't enjoy. I think that is called justice. All my respect and love for him. Feel free to agree or disagree but please respect the purpose of this account, which is to honor Diana's memory and nothing that is published here is cause for aggressive comments. . #princessdiana #princessofwales #princessdianaforever #ladydiana #ladydi #dianaspencer #princeharry #princewilliam #princecharles #meghanmarkle #royalty #royalfamily #sussexroyal #meghanandharry #britishmonarchy – #regrann

A post shared by Sussex Family Updates (@sussexdaily) on

Μια πριγκίπισσα που άφησε ιστορία

Παρά το γεγονός ότι έζησε μια σύντομη και ταραγμένη ζωή, με τα λάθη και τις αδυναμίες της να βρίσκονται πάντα εκτεθειμένα στο κοινό – ή μάλλον ακριβώς για αυτό – η Νταϊάνα παρέμεινε εξαιρετικά δημοφιλής μέχρι το τέλος της ζωής της. Φυσικά, υπήρξαν φωνές που την επέκριναν ως εγωκεντρική, ιδιοτελή, απρόβλεπτη και χειριστική, ενώ απέδωσαν την αποτυχία του γάμου της με τον Κάρολο στην άρνησή της να ακολουθήσει φαρμακευτική ή συμβουλευτική θεραπεία για τη βελτίωση της ψυχικής της υγείας. Ωστόσο, στα μάτια του κοινού εξακολουθούσε να είναι η «χλωμή θλιμμένη πριγκίπισσα». Άλλωστε λέγεται πως μέρος των προστριβών της με τον Κάρολο οφειλόταν στην τάση του να τη μειώνει εξαιτίας της ζήλιας του για την δημοτικότητά της. Αναμφίβολα, η παρουσία της άλλαξε ριζικά τις προσδοκίες του κόσμου από τη βασιλική οικογένεια. Η πορεία καθεμιάς από τις συζύγους των παιδιών της το αποδεικνύει.

Κέιτ: Μια πριγκίπισσα στην… αναμονή

Ο γάμος της Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011 σίγουρα δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν. Το ζευγάρι βρισκόταν ήδη σε σχέση επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, ενώ μπορεί η – ιδιαιτέρως ευκατάστατη – οικογένειά της να μην κατείχε κάποιον τίτλο, όμως διατηρούσε στενούς δεσμούς με την βρετανική αριστοκρατία ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Παράλληλα, από το γενεαλογικό της δέντρο δεν λείπουν οι βασιλείς, συγκεκριμένα ο βασιλιάς Εδουάρδος Γ’ και ο βασιλιάς Εδουάρδος Δ’. Με άλλα λόγια, το κατά πόσον η Μίντλετον είναι «κοινή θνητή» μάλλον εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσεις.

View this post on Instagram

#RoyalVisitPakistan On the first full day of their visit to Pakistan, The Duke and Duchess of Cambridge’s first engagements in Islamabad championed the importance of quality education, and highlighted how girls benefit from pursuing higher education and professional careers. At Islamabad Model College for Girls, The Duke and Duchess heard how students are benefiting from the ‘Teach for Pakistan’ programme. @TeachforPakistan is a fast-track training programme modelled on the successful @TeachFirstUK scheme, which is focused on improving the quality of teaching in schools which serve families from disadvantaged backgrounds. Carrying on the theme of education, The Duke and Duchess visited the Margalla Hills, which sit in the foothills of the Himalayas. There, they joined children from four local schools for activities taking part in activities designed to educate young people on environmental protection and wildlife conservation. This included helping the children identify and remove species of plants that are threatening the natural environment, bird watching, and storytelling on local environment issues. 📷 Kensington Palace #RoyalFamily #Royals #PrinceWilliam #KateMiddleton #CatherineMiddleton #DukeofCambridge #DuchessofCambridge #PrinceGeorge #PrincessCharlotte #PrinceLouis #UnitedKingdom #UK #🇬🇧 #Britain #England #Prince #Princess #HRH #🇵🇰

A post shared by 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐦𝐛𝐫𝐢𝐝𝐠𝐞 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 (@cambridgeroyal) on

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, όταν και οι δύο ήταν πρωτοετείς φοιτητές. Αρχικά η σχέση τους ήταν φιλική, μέχρι που ο πρίγκιπας είδε την Κέιτ να συμμετέχει σε μια επίδειξη μόδας που έγινε στο πανεπιστήμιο για φιλανθρωπικό σκοπό, φορώντας ένα ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό φόρεμα. Ο Γουίλιαμ εντυπωσιάστηκε και την προσέγγισε το ίδιο κιόλας βράδυ, όμως εκείνη βρισκόταν ήδη σε σχέση. Ένα χρόνο αργότερα, όταν χώρισε από τον τότε σύντροφό της, το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει, ενώ σύντομα βρέθηκαν να μοιράζονται το ίδιο διαμέρισμα, μαζί με άλλους δύο φίλους τους.

Από τον περίγελο στον θαυμασμό

Από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και μετά, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της, έχει γίνει η αγαπημένη των media. Αποθεώνεται τακτικά για το στυλ, τους λεπτούς τρόπους της, την ευλαβική τήρηση του πρωτοκόλλου, αλλά και για το φιλανθρωπικό της έργο, το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία των παιδιών, την καταπολέμηση των εθισμών και την προώθηση των τεχνών. Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως οι Βρετανοί δημοσιογράφοι συμφωνούν: Η Κέιτ έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μια εξαιρετική βασίλισσα.

Ωστόσο, η σχέση της με τον Τύπο δεν ήταν ανέκαθεν τόσο ανέφελη. Η Μίντλετον βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των media όταν ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι τη συνέλαβε το 2004 σε μια εκδρομή για σκι με τη βασιλική οικογένεια. Μέχρι το 2005, είχε πλέον γίνει η αγαπημένη των ταμπλόιντ, με την ενασχόληση των δημοσιογράφων με το πρόσωπό της να κορυφώνεται την εποχή των 25ων γενεθλίων της, το 2007. Τότε, οι δικηγόροι της είχαν απειλήσει με μηνύσεις.

View this post on Instagram

#New Royal Visit 🇵🇰!!! Kensington Palace just announced that The Duke and Duchess of Cambridge will undertake an official visit to Pakistan this autumn, at the request of the Foreign and Commonwealth Office. It will be the first official visit by a member of the British royal family to Pakistan since 2006 when Prince Charles and the Duchess of Cornwall traveled to South Asia. There’s no news on whether the children will join them. More information will come in due course. #RoyalFamily #Royals #PrinceWilliam #KateMiddleton #CatherineMiddleton #DukeofCambridge #DuchessofCambridge #PrinceGeorge #PrincessCharlotte #PrinceLouis #UnitedKingdom #UK #🇬🇧 #Britain #England #Prince #Princess #HRH

A post shared by 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐦𝐛𝐫𝐢𝐝𝐠𝐞 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 (@cambridgeroyal) on

Λίγο αργότερα, το ζευγάρι (φαίνεται πως) χώρισε. Σύμφωνα με ορισμένους, στην πραγματικότητα ο χωρισμός τους δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα για να αποφύγουν τους δημοσιογράφους, απέναντι στους οποίους ο Γουίλιαμ είναι ιδιαιτέρως διστακτικός εξαιτίας του τραγικού τέλους της μητέρας του. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι σε εκείνο το διάστημα ο Γουίλιαμ δεχόταν πιέσεις από τη βασίλισσα είτε να ζητήσει την Κέιτ σε γάμο είτε να την χωρίσει, καθώς η σχέση τους κρατούσε ήδη πέντε χρόνια. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι την χώρισε… από το τηλέφωνο.

Η Κέιτι που περιμένει

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα αποκατέστησαν τη σχέση τους. Η πρόταση γάμου, όμως, θα αργούσε τρία ολόκληρα χρόνια ακόμη. Εκείνο το διάστημα, τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την Κέιτ δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κολακευτικά. Οι δημοσιογράφοι της «χάρισαν» το ψευδώνυμο «Waity Katie», αναφερόμενοι στο γεγονός ότι ο πρίγκιπας δεν έμοιαζε να βιάζεται για το επόμενο βήμα. Ταυτόχρονα, δέχθηκε πολλές επικρίσεις για το γεγονός ότι μέχρι και τον γάμο της με τον Γουίλιαμ, σε ηλικία 30 ετών, δεν είχε τη δική της καριέρα. Φυσικά, μια μέλλουσα βασίλισσα – έστω και υπό αμφισβήτηση – δεν κινείται στην αγορά εργασίας με τους όρους των κοινών θνητών. Η δουλειά της έπρεπε να της επιτρέπει να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις στο πλευρό του Γουίλιαμ, αλλά και να διαθέτει αρκετό κύρος ώστε να είναι αποδεκτή από το παλάτι.

Η αναμονή, πάντως, μάλλον δεν προβλημάτισε μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά και τη μητέρα της. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του παλατιού, Κέιτι Νίκολ, η Κάρολ Μίντλετον είχε αρχίσει να ανησυχεί αρκετά τα Χριστούγεννα του 2009, καθώς «η Κέιτ κόντευε τα 30 και εξακολουθούσε να μην φορά βέρα».

View this post on Instagram

#New As the royal patron of the Anna Freud National Centre for Children and Families (AFNCCF), a crucial children's mental health charity, The Duchess of Cambridge officially opened the organization's new Centre of Excellence today. Later, the Duchess also opened the Pears Family School, which supports students who have struggled in mainstream education and allows parents to attend classes to help their children learn. For the occasion, Kate wore a gorgeous long-sleeved, dark green dress by Emilia Wickstead, which she teamed with nude high heels and a matching clutch bag by Mulberry. #RoyalFamily #Royals #PrinceWilliam #KateMiddleton #CatherineMiddleton #DukeofCambridge #DuchessofCambridge #PrinceGeorge #PrincessCharlotte #PrinceLouis #UnitedKingdom #UK #🇬🇧 #Britain #England #Prince #Princess

A post shared by 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐦𝐛𝐫𝐢𝐝𝐠𝐞 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 (@cambridgeroyal) on

Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να διακρίνει κανείς τις μισογυνικές πτυχές όλων αυτών των σχολίων για την… αναμονή. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς, ο Γουίλιαμ ζήτησε την Κέιτ σε γάμο, χρησιμοποιώντας μάλιστα το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του.

Ένα αλάνθαστο ζευγάρι

Έκτοτε, το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά: Τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις. Παρά το γεγονός ότι τηρούν το πρωτόκολλο σε σχέση με τις δημόσιες εμφανίσεις τους και μοιράζονται μεγάλο μέρος της ζωής τους με το κοινό, το βασιλικό ζεύγος έχει ζητήσει από τους δημοσιογράφους να επιδεικνύουν σεβασμό απέναντι στις προσωπικές στιγμές τους.

Πάντως, τα βρετανικά media σε γενικές γραμμές βλέπουν στην Κέιτ μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει τίποτα λάθος. Ενδεχομένως γιατί έχουν πλέον ανακαλύψει τον αποδιοπομπαίο τράγο που χρειάζονται στο πρόσωπο της πιο πρόσφατης νύφης της βασιλικής οικογένειας.

Μέγκαν Μάρκλ: Η Δούκισσα που δίχασε τους Βρετανούς

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Ηθοποιός, διαζευγμένη, κόρη μιας Αφροαμερικανίδας κοινωνικής λειτουργού και ενός λευκού διευθυντή φωτογραφίας και φωτισμού, η Μέγκαν Μαρκλ είναι αναμφίβολα η πλέον αμφιλεγόμενη προσθήκη στην βρετανική βασιλική οικογένεια. Γεννημένη στο Λος Άντζελες το 1981, ήδη από την ηλικία των 11 ετών επέδειξε ακτιβιστική δραστηριότητα, καταγγέλλοντας μια διαφήμιση ως σεξιστική και επιτυγχάνοντας την αναθεώρησή της.

Μια αυτοδημιούργητη σταρ

Αποφοίτησε το 2003 από το πανεπιστήμιο Northwestern με πτυχίο θεατρικών σπουδών και διεθνών σχέσεων και έκτοτε ξεκίνησε να οικοδομεί την καριέρα της ως ηθοποιός. Αν και κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών συνάντησε δυσκολίες – η ίδια έχει δηλώσει ότι το δέρμα της ήταν πολύ λευκό για ρόλους μαύρων και πολύ μαύρο για ρόλους λευκών – από το 2011 προστέθηκε στο καστ της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Suits». Το περιοδικό Fortune υπολογίζει πως η Μαρκλ πληρωνόταν 50.000$ ανά επεισόδιο, αποκομίζοντας συνολικά 450.000$ ανά έτος. Παράλληλα, η προσωπική της ιστοσελίδα, The Tig, σημείωσε σημαντική επιτυχία και εκτιμάται πως της απέφερε περί τα 80.000$ ανά έτος από χορηγίες και διαφημίσεις.

View this post on Instagram

‪This evening The Duke and Duchess of Sussex accompanied Her Majesty The Queen and members of @TheRoyalFamily to the annual @RoyalBritishLegion Festival of Remembrance. This special event, which has taken place every year since 1923 at the @RoyalAlbertHall, commemorates all those who have lost their lives in conflicts.‬ • ‪This year’s Festival marked the 75th anniversary of a number of crucial battles of 1944, with a particular emphasis on the collaboration and friendship of the British, Commonwealth and Allied armies who fought them. A unique tribute was given to acknowledge those involved both past and present, culminating in a special parade of some of the last surviving veterans who fought and served in 1944.‬ • ‪Their Royal Highnesses, who last year attended their first Festival of Remembrance together, were honoured to once again pay tribute to all casualties of war and remember those that have made the ultimate sacrifice for their country.‬ ‪#FestivalOfRemembrance ‪#WeWillRememberThem‬ Photo © PA / Royal British Legion

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Ο ακτιβισμός της Μαρκλ δεν σταμάτησε στην ηλικία των 11 ετών.

Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, ενώ είχε περιγράψει τον Ντόναλντ Τραμπ ως έναν μισογύνη ο οποίος λειτουργούσε διασπαστικά. Επιπλέον, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit. Η στάση της σε αυτά τα ζητήματα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποτε είχε προτείνει στο κοινό της ένα βιβλίο του Νόαμ Τσόμσκι, είχαν οδηγήσει την Guardian στο να περιγράψει την Μαρκλ ως «το πιο αριστερό μέλος της βασιλικής οικογένειας».

Η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι ξεκίνησε το 2016, όταν μια κοινή τους φίλη τους έφερε σε επαφή στα πλαίσια ενός ραντεβού στα τυφλά. Το ζευγάρι έγινε από την αρχή αντικείμενο ρατσιστικών και σεξιστικών σχολίων και δημοσιευμάτων, οδηγώντας την βασιλική οικογένεια στην έκδοση μιας σχετικής ανακοίνωσης.

Μια υπόσχεση ανανέωσης

Ο αρραβώνας τους, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με σαφώς θετικότερη διάθεση. Η καταγωγή και η φεμινιστική δράση της Μέγκαν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν αυτοδημιούργητη, δημιούργησαν την αίσθηση ότι η παρουσία της θα έφερνε έναν αέρα ανανέωσης στο πάντοτε άκαμπτο παλάτι. Ο γάμος της με τον πρίγκιπα Χάρι, που τελέστηκε από έναν Αφροαμερικανό ιερέα και στον οποίο συμμετείχε μια χορωδία γκόσπελ, προσέλκυσε σχεδόν δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατών από όλο τον κόσμο.

View this post on Instagram

❤️ @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Οικογενειακά δράματα

Ήδη από τις ημέρες που προηγήθηκαν της εντυπωσιακής τελετής, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ρόδινα για το ζευγάρι. Το πρώτο πρόβλημα προέκυψε με τη μορφή μιας κρίσης στη σχέση της Μέγκαν με τον πατέρα της, ο οποίος αποκαλύφθηκε πως είχε σκηνοθετήσει φωτογραφίες του, όπου υποτίθεται πως προετοιμαζόταν για τον γάμο, προκειμένου να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

View this post on Instagram

Following our tradition of rotating the accounts we follow on a monthly basis, for the month of October we are celebrating “community.” • Over the last week on their official tour to Southern Africa, The Duke and Duchess have had a poignant reminder of the importance of community – the sense of support and togetherness that is felt from feeling like you are a part of something that respects difference but also celebrates shared values for the greater good. Please let us know the favourite organisation in your community – one you enjoy volunteering for, or that makes you proud to be a part of – one that supports you personally in your everyday life, and that defines what you feel community is all about. Based on your suggestions we will then choose our new accounts to follow for October. Thanks so much and thanks for being a part of the Sussex community! Photo ©️ High Commission

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η αποκάλυψη της μάλλον μικροπρεπούς συμπεριφοράς του, τον οδήγησε στο να αρνηθεί την πρόσκλησή του στον γάμο της κόρης του, προκειμένου να περιορίσει την ντροπή. Η Μέγκαν κατάφερε αρχικά να τον μεταπείσει και η κρίση έμοιαζε να αποσοβείται, όμως η κατάσταση της υγείας του τον κράτησε πράγματι μακριά από την τελετή.

View this post on Instagram

This morning, The Duchess of Sussex went back to college!  Joining students and educators at The University of Johannesburg The Duchess was able to announce a new series of gender grants from the Association of Commonwealth Universities, of which she is patron. She was also able to announce four new scholarships to help students study in different commonwealth countries, allowing cross cultural understanding and an opportunity to deepen their educational studies abroad. One of the recipients of these grants shared his story of growing up on farmland in Kenya, where he paid for his education trading vegetables to cover schooling costs (cauliflower leaves to be exact!) He is now doing a research study on carcinogens in his country, its link to cancer – his work is helping to change practices and to save lives. The Duchess was so moved by the work being done across the education sector and to talk with such like-minded thinkers about the importance of access to education and the support needed internally. When the round table discussion this morning moved to the challenges faced in this sector and how daunting it can all seem, The Duchess said, “Sometimes access to education can seem so big, you wonder where to even begin? So you begin with one student, or one school, you simply begin. And that’s when we see change.” She continued by referencing a Martin Luther King Jr quote: “Take the first step… you don’t have to see the whole staircase, just take the first step.” Since @the_acu_official Gender Grants were launch in 2016, 28 universities in 17 countries have benefited with a minimum of 600 beneficiaries participating in workshops supported by the grants. #RoyalVisitSouthAfrica Photo ©️ PA images

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Παράλληλα, τα ετεροθαλή αδέρφια της Μέγκαν από την πλευρά του πατέρα της έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δώσουν τροφή στον κίτρινο τύπο. Ο αδερφός της, μάλιστα, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον πρίγκιπα Χάρι μέσω του Τύπου, ζητώντας του να ξανασκεφτεί τον γάμο του με την Μαρκλ και περιγράφοντάς την ως μια «ρηχή γυναίκα» που θα γελοιοποιούσε τον ίδιο και τη βασιλική οικογένεια.

View this post on Instagram

Ladies who launch! This afternoon in the Woodstock district of Cape Town, The Duchess of Sussex joined inspiring female entrepreneurs who shared their passion for ideas, technology and making a positive social impact. Each of the women shared amazing stories of how they started in business, the journey they’ve been on – successes and struggles – but also their ambitions for the future. Female empowerment and championing women’s rights is a key focus for The Duchess. By taking small actions we can make a big difference. Thank you to the inspiring women The Duchess met today, who are setting this example every day through their dedication and determination. #RoyalVisitSouthAfrica Photo ©️ PA images / Sussex Royal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Μια αντισυμβατική πριγκίπισσα

Λίγο καιρό μετά τον γάμο ξεκίνησαν και οι φήμες ότι η βασιλική οικογένεια, η οποία έμοιαζε αρχικά να έχει υποδεχτεί θερμά τη Μέγκαν, δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένη με τη νέα σύζυγο του Χάρι. Άλλωστε η Δούκισσα του Σάσσεξ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της, σύντομα φάνηκε πως θα δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στους τύπους που επέβαλλε ο νέος της ρόλος. Από την μάλλον χαλαρή στάση της απέναντι στο πρωτόκολλο μέχρι τις φήμες ότι πιέζεται έντονα από τη νέα της ζωή και την επιφύλαξή της, αργότερα, να παρουσιάσει τον γιο της στους δημοσιογράφους, ήταν σαφές ότι η συμπεριφορά της δεν ενθουσίαζε το παλάτι.

View this post on Instagram

This evening, The Duke and Duchess of Sussex attended the annual #WellChildAwards in London. WellChild aims to ensure every child and young person living with serious health needs has the best chance to thrive with the support and medical care needed in the comfort of their own home. The Duke of Sussex became Patron of WellChild in 2007, and last year both The Duke and Duchess attended the awards to honour the children and families that WellChild supports. The Duke, who first came to these awards over a decade ago, shared in his remarks tonight: “Last year when my wife and I attended we knew we were expecting our first child – no one else did at the time, but we did – and I remember squeezing Meghan’s hand so tightly during the awards, both of us thinking what it would be like to be parents one day, and more so, what it would be like to do everything we could to protect and help our child should they be born with immediate challenges or become unwell over time.  And now, as parents, being here and speaking to all of you pulls at my heart strings in a way I could have never understood until I had a child of my own.” • To find out more about tonight’s event and how you can support this very special organisation, please visit @WellChild Photos ©️ PA images

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Ο ρατσισμός των βρετανικών media

Ταυτόχρονα, οι ρατσιστικές αντιδράσεις στην παρουσία της πλήθαιναν. Από το σχόλιο της Ρέιτσελ Τζόνσον, αδερφής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι η Μέγκαν έχει «πλούσιο και εξωτικό DNA», μέχρι το tweet ενός σχολιαστή του BBC, που παρουσίαζε τον νεογέννητο Άρτσι ως χιμπατζή (!) και τα άρθρα που παρουσίαζαν την μάλλον μεσοαστή Μαρκλ ως προϊόν των αμερικανικών γκέτο, μεγάλο μέρος των Βρετανών φάνηκε ανέτοιμο να υποδεχθεί μια Αφροαμερικανίδα πριγκίπισσα. Ανάμεσα στα πιο χυδαία δημοσιεύματα, εμφανίστηκε και ένα που ειρωνευόταν την Μαρκλ για το γεγονός ότι από την πλευρά της μητέρας της έλκει την καταγωγή της από σκλάβους των ΗΠΑ.

View this post on Instagram

Happy Heritage Day South Africa! 🇿🇦 • Today we are celebrating the great diversity of cultures, beliefs and traditions that make up the rainbow nation. Bo Kaap streets filled with colour and music while Their Royal Highnesses were welcomed to one of the most vibrant neighbourhoods in Cape Town. The area has seen inter-community tension rise over the last few years, yet days like today show how faith, traditions, food and music bring people together, and celebrate the things that unite each and every one of us. The Duke and Duchess are so happy to have been invited to the festivities in Bo Kaap today, and were overwhelmed by the amazing welcome. #RoyalVisitSouthAfrica • Photo ©️ photos PA images / SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η μεγάλη έξοδος

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα συμβάντα, δεν είναι να απορεί κανείς με την απόφαση του ζευγαριού να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα και να διεκδικήσει μια πιο φυσιολογική ζωή για τους ίδιους και το παιδί τους. Άλλωστε, η κίνησή τους δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Οι φήμες για μια τέτοια πιθανότητα οργίαζαν εδώ και αρκετούς μήνες.

View this post on Instagram

Today, we are excited to be able to announce details for the Duke and Duchess of Sussex’s upcoming tour to Africa! 🇿🇦🇧🇼🇦🇴🇲🇼 • In just two weeks, Their Royal Highnesses will embark on this official tour focusing on community, grassroots leadership, women’s and girls’ rights, mental health, HIV/AIDS and the environment. This programme has been many months in the making, and The Duke and Duchess are eager to focus their energies on the great work being done in Southern Africa. From meeting with Archbishop Desmond Tutu to joining ‘Waves for Change’ on Monwabisi Beach, the South Africa programme will be educational and inspiring. The Duke is especially proud to continue the legacy left by his mother with her work in Angola as he joins Halo Trust again in an effort to rid the world of landmines. HRH will also travel to Malawi where he will check in on the British Army’s partnership with African Parks and will be working on the ground supporting local communities. The Duke is particularly proud to be able to deliver an exciting new initiative, a Queen’s Commonwealth Canopy three-country partnership which he designed and consulted with Governments in Namibia, Botswana and Angola to protect forest and wildlife corridors around the Okavango Delta. The Duchess will be working with local organisations to promote women and girls’ health and education, entrepreneurship and leadership. With such a textured culture and history, Their Royal Highnesses are grateful for the opportunity to connect with those on the ground in Southern Africa and to be inspired by the work being done and learn how they can be better supported. As President and Vice President of The Queens Commonwealth Trust and The Duke’s role as Commonwealth Youth Ambassador, The Duke and Duchess cannot wait to meet with young leaders mobilising change and adding to the beauty of these Commonwealth countries 🇿🇦🇧🇼🇦🇴🇲🇼 • “We look forward to seeing you soon!” • Photo ©️ PA images / Tim Graham – Getty Images / @Sentebale /@AfricanParksNetwork / @YouthAlert

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Φυσικά, στη βάση της ανακοίνωσής τους μπορούν να διατυπωθούν πολλά εύλογα ερωτήματα – αν και όχι εκείνο του βιοπορισμού τους, καθώς η προσωπική περιουσία του ζευγαριού ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Για παράδειγμα, πόσο φυσιολογική μπορεί να είναι η ζωή ενός (έστω και τέως) πριγκιπικού ζεύγους; Ή ακόμη και της οικογένειας μιας διάσημης σταρ; Σε τι βαθμό οφείλουμε ή μπορούμε να αισθανθούμε συμπάθεια για το δράμα δύο ανθρώπων τόσο προνομιούχων;

Η σημασία του Megxit

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε απάντηση στα παραπάνω είναι καταδικασμένη στην υποκειμενικότητα και δεδομένα εξαρτημένη από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό που είναι πιο χειροπιαστό και που εντέλει όντως έχει σημασία, είναι ο αντίκτυπος του «Megxit» στην Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο έρωτας της Μέγκαν και του Χάρι, που αναπτύχθηκε εξ αρχής στην σκιά του Brexit, ήταν μοιραίο να γίνει πεδίο διαξιφισμών περί «Βρετανικότητας». Είναι ενδεικτικό ότι οι νεότεροι σε ηλικία και πιο φιλελεύθεροι Βρετανοί, οι οποίοι ψήφισαν κυρίως υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. δείχνουν κατανόηση απέναντι στην προσπάθεια του ζευγαριού να διεκδικήσει την ιδιωτικότητά του. Αντιθέτως, η συντηρητική γενιά των γονιών τους, η οποία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης, φαίνεται εντελώς απρόθυμη να αποδεχτεί το ενδεχόμενο δυο άνθρωποι να «περιφρονούν» έναν από τους πιο υπερήφανους θεσμούς τους.

Άλλωστε, η μοναρχία βγήκε σίγουρα πιο ισχυρή από το Brexit, συμβολίζοντας μια εποχή στην οποία η Μεγάλη Βρετανία ήταν η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια δύναμη, η αυτοκρατορία στην οποία ο ήλιος δεν έδυε ποτέ. Έτσι, είναι δύσκολο για μέρος των Βρετανών να συγχωρήσουν τον πρίγκιπα που… από έρωτα εξέπεσε.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024