Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννης Παπαπέτρου: O «X-Factor» του Παναθηναϊκού στα play off (vid)

Ιωάννης Παπαπέτρου: O «X-Factor» του Παναθηναϊκού στα play off (vid)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, βγήκε μπροστά και έκανε τη διαφορά στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν (μέχρι το επόμενο) για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία μεταφέρεται στο Βελιγράδι την ερχόμενη βδομάδα με δύο ματς που θα κρίνουν πολλά για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Ο Εργκίν Αταμάν το είπε μετά το πρώτο ματς και την ήττα από την ομάδα του λαού, ότι η ομάδα του θα αντιδράσει και θα επικρατήσει και παρότι δεν είχε τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ που είχε ιγμορίτιδα, οι πράσινοι με ένα ξέσπασμα «καθάρισαν» την ομάδα του Όντεντ Κάτας και έδωσαν ραντεβού στη Σερβία.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους και είχε την… μπαγκέτα, όμως ο παίκτης-κλειδί και αυτός που άλλαξε όλη τη ροή του ματς ήταν ένας άλλος Έλληνας.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο «παράγοντας Χ» για το τριφύλλι, σε ένα ματς που έπαιξε 28 λεπτά και ήταν τα περισσότερα που έχει μέσα στο παρκέ φέτος. Ο υπαρχηγός των πράσινων έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Αταμάν, έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ και είχε την καλύτερη του εμφάνιση φέτος στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι το επόμενο).

Συγκεκριμένα, ο Παπαπέτρου κάλυψε το κενό του Χουάντσο και το έκανε κάτι παραπάνω από επάξια. Βασικά το έκανε καλύτερα και από τον Ισπανό, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους με 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 13 στο σύστημα αξιολόγησης.

Μία πολύ δύσκολη σεζόν

Γενικότερα, ο «Παπ» έκανε πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ, έπαιξε εξαιρετικές άμυνες και προσέφερε σε πολλά σημεία που δεν φαίνονται στη στατιστική, με αποτέλεσμα και ο Αταμάν να τον αποθεώσει μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Παπαπέτρου τη φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου στην αρχή της σεζόν και έμεινε για αρκετούς μήνες εκτός, έχασε πολλά ματς, ενώ και όταν επέστρεψε χρειάστηκε χρόνο.

Το ματς με τη Μακάμπι είναι κομβικό και για τον ίδιο, που απέδειξε ότι είναι ένας παίκτης Euroleague και μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο στα 30 του χρόνια και μετά από αρκετά θέματα τραυματισμών. Όσον αφορά τη στατιστική και το πως πήγε η σεζόν και η κανονική διάρκεια, αρκεί να δει κανείς ότι έχασε 25 παιχνίδια και έπαιξε μόλις 9 φέτος, έχοντας 13 λεπτά μέσο όρο και μόλις 3 πόντους.

Συνολικά σε 117 λεπτά στη Euroleague φέτος σκόραρε 27 πόντους και στο ματς με τη Μακάμπι σε 28 λεπτά περίπου (27:52) πέτυχε 15 και ήταν πολύ σημαντικός, ενώ έδωσε παρών και ενόψει συνέχειας, δείχνοντας και στον Αταμάν, αλλά και στους συμπαίκτες του ότι θα έχει ενεργότατο ρόλο στο ροτέισον του Παναθηναϊκού στα εναπομείναντα ματς.

Τα στατιστικά του Παπαπέτρου στη regular season

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024