Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας : Ναι στη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις

Μπαρτζώκας : Ναι στη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για την αναμέτρηση με την Μπάγερν, αλλά και την επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων αναφορικά με το ρόστερ αλλά και την Basket League

Μετά από την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου την Τρίτη (14/01), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί εκ νέου γερμανική ομάδα στο ΣΕΦ, την Μπάγερν Μονάχου (17/01, 20:30) για την 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να διορθώσουν την εικόνα τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εστιάζει σε αυτό το κομμάτι αναφορικά με την ομάδα του και το ματς με τους Βαυαρούς.

Συγκεκριμένα ο έλληνας τεχνικός είπε: «Τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη από όλους. Είναι ιδιόμορφη κατάσταση αλλά τα πάντα διορθώνονται.

Γενικά στην φετινή Ευρωλίγκα βλέπουμε μεγάλα σκορ. Δεν είναι η επιθετική ικανότητα των παικτών, αλλά το γεγονός πως τα παιχνίδια είναι πολλά, άρα δεν υπάρχει πολύ τακτική. Οι παίκτες παίζουν για τα νούμερά τους. Δεν κάνουν εύκολα φάουλ. Η Μπάγερν έχει ταλέντο και καλούς σουτέρ. Είναι χαρακτηριστικό το χτεσινό παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό. Αν δεν προσέξεις θα έχεις προβλήματα.

Πώς μπορείς προπονητικά να βάλεις πολλά πράγματα, όταν έχεις μια μέρα να προετοιμαστείς; Πρέπει να έχεις κανόνες από το καλοκαίρι και απλά να κάνεις επισημάνσεις σε κάθε ματς.

Θα είμαι έτοιμος να απαντήσω μετά το αυριανό. Ήταν διδακτικό το πρώτο ματς. Οι αντιδράσεις κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι παράμετρος. Χτες ήμασταν 11. Έχουν φύγει 2 ξένοι. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Κοιτάμε παίκτες. Ένας καλός παίκτης έχει ομάδα αυτή την περίοδο, οπότε θα πρέπει να καταβάλεις κάποιο μπάι άουτ.

Δεν μπορείς να αφήσεις μια σεζόν δύο μήνες πριν τελειώσει. Έχω υπάρξει σε ομάδα που αποκλείστηκε νωρίς, την Μπαρτσελόνα, αλλά κερδίζαμε τα τελευταία ματς. Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος στην Ευρωλίγκα. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, αλλά πάμε ματς με ματς».

Για να δηλώσει σχετικά για το πως νιώθει πλέον: «Από όταν έφυγα, όταν με έβλεπαν οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν ζεστοί. Όταν βέβαια χάνει η ομάδα όλα αυτά ξεχνιούνται στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ερωτώμενος για το εάν το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται η ομάδα στο… τοξικό πρωτάθλημα της Α1 και αν αυτό ήταν επιπλέον κίνητρο για αυτόν, ο Μπαρτζώκας δήλωσε: «Οι πολλοί αγώνες και ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερους. Για το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές και στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει μια πληγή. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός που να διαφωνεί με αυτό. Πρέπει να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις» για να κλείσει τις δηλώσεις του λέγοντας:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις φιλοδοξίες μου. Πάντα δένομαι συναισθηματικά με τις ομάδες που βρίσκομαι και πάντα υποστηρίζω τους ιδιοκτήτες που βάζουν τα λεφτά τους. Ξέρετε, στο μπάσκετ δεν υπάρχει ανταπόδοση. Δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Κάποιος που δαπανά τα χρήματά του πρέπει να τον υποστηρίξεις. Για το όραμα είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα δείγματα που θα δείξουν πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα μπορεί να έχει όραμα για αυτή την ομάδα».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024